Binnenkort is het weer zover, dan is het 4 oktober, werelddierendag. Maar waarom toch die werelddierendag? Commercie? Tja, ondertussen heeft dat er ook mee te maken. Toch begon het anders.

De historie van wereldierendag

Het schijnt zo te zitten: in mei 1927 schreef Ilse Winter uit Tjsechië een brief aan de toenmalige voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming, Margaret Ford, waarin ze voorstelde om 1 dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Margaret Ford vond het een prachtig idee. Samen besloten ze dat deze feestdag moest vallen op de gedenkdag van Franciscus van Assisi, een heilige die bekend om zijn grote respect voor al het leven en dat van dieren in het bijzonder. In Nederland was de eerste officiële dierendag op 4 oktober 1930.

Dit kun jij doen voor dierendag

Jouw hond heeft vast een superfijn hondenleven. Met flinke wandelingen, lekkere eten en veel aandacht. Maar je harige vriendje kun je natuurlijk nooit genoeg verwennen. Dus wil je toch iets extra’s doen op 4 oktober, voor je woef of voor andere dieren dan zijn er nog wel wat opties.

Speciale dierendag acties en evenementen

Voor dierendag zijn er weer allerlei weer allerlei speciale acties of evenementen voor onze honden. We hebben de leukste dierendagacties voor je bij elkaar gezocht.

Veel plezier samen!

Pin It on Pinterest

Share This