Het is er de tijd van het jaar voor: pompoenen. En of je nu wel of niet aan Halloween doet. Als hondenmens is deze Dog-o’- Lantern wel heel leuk. Je kunt het zelf maken. Aan de slag!

In het najaar krijg ik altijd zin in pompoensoep! Een heerlijke, herfstige soep die prima past als het kouder wordt en de dagen korter. Maar je kunt nog veel meer leuke dingen doen met een pompoen. Maak er een bijvoorbeeld een ‘Dog o Lantern’ van.

En nee, niet zomaar één, maar eentje waarop je favoriete hond staat afgebeeld. Die woef die nu lekker opgekruld in z’n mand ligt te slapen.

Maak je eigen Dog- o’- Lantern

Zo’n pompoenlantaarn die ze in Amerika maken voor Halloween, met zo’n eng gezicht erop, heet een Jack-o’-Lantern. Vandaar dat dit dus een Dog-o’-Lantern wordt genoemd. Op de site van Martha Stewart staat beschreven hoe je zo’n lantaarn maakt en er een lichtje in stopt.

Download een patroon

Voor het maken van een Dog-o’-Lantern heb je dus een patroon van een hondenkop nodig. En het mooie is, je hoeft het niet zelf te bedenken en tekenen. Op de site van Better Homes & Garden kun je hiervoor 24 gratis patronen van hondenrassen downloaden. Dus wil je een Border Collie, een Chihuahua, Teckel of een Jack Russel op je pompoen? Je vindt het hier allemaal.

Stap voor stap maken

Heb je nog nooit een lantaarn van een pompoen gemaakt en nog wat meer informatie nodig? Kijk dan eens op de Buitenlevengevoel. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dat doet.

Langer goed houden

Na al die noeste arbeid wil je je mooie lantaarn wel zo lang mogelijk goed houden. Daar schijnen een aantal trucjes voor te zijn volgens Leuk voor kids.

Tip

Vind je zo’n gedetailleerde hondenkop op je pompoen nog een brug te ver? Je kunt ook het silhouet van jouw favoriete hondenras op de pompoen tekenen en uitsnijden. Google daarvoor even op ‘Silhouet hond’ en je vindt talloze silhouetten. Net even wat makkelijker. Enne…. kijk je uit voor je vingers als je aan de slag gaat?

Zie ook:

Pin It on Pinterest

Share This