Heb je het al eens geprobeerd, kamperen met hond? Wel zo gezellig toch? Hoewel er een aantal dingen anders zijn als je hond meegaat. Voor jou en voor hem. Realiseer je dat wel.

Zo is dat, kamperen met hond

Ben jij zo’n rasechte kampeerder? En heb je nu een hond? Waarschijnlijk draai je er dan je hand niet voor om. Of misschien vraag je je toch af of het een goed idee is om de hond ook mee te nemen? Hieronder een lijstje met wat het betekent, voor jullie én voor je hond om samen te kamperen.

Bij kamperen met hond..

 • Is het slapen superknus, helemaal als je een een klein tentje hebt. Want je hond slaapt in de tent, vlakbij je. 😊
 • Is je hond 24/7 bij je, tenzij de familie of het gezelschap zich bij activiteiten opsplitst.
 • Gaat je hond mee als je een uitstapje maakt. Alleen achterlaten op de camping, in de tent in een vreemde omgeving, dat kan niet. Ook niet als je met een caravan bent of een stacaravan of een blokhut hebt gehuurd. In zo’n afgesloten ruimte wordt het al snel veel te heet.
 • Zorg je tijdens uitstapjes voor genoeg rust, schaduw en drinken.
 • Gaat er bij het boodschappen doen iemand de winkel in en blijft een ander bij de hond. In de meeste winkels zijn honden niet welkom.
 • Splits je je op als je een museum of andere attractie wil bezoeken. De hond kan vaak niet mee naar binnen. De een gaat wel, of eerst, terwijl de ander even met hond op een terrasje zit. Wat ook best fijn kan zijn. 😉
 • Kan je hond op de camping waakser reageren dan je gewend bent.
 • Neem je het liefst het eigen voer van je hond mee. Of zorg je (bijvoorbeeld als je vers vlees geeft, wat tijdens de vakantie een lastige bedoening is) dat je hond voor het kampeeravontuur gewend is aan een andere maaltijd.
 • Help je je hond wennen aan een ander klimaat, omgeving en routine. Neem bijvoorbeeld vertrouwde speeltjes mee en geef hem een eigen ligplaats.
 • Kan een andere omgeving, klimaat en de stress van het reizen op de darmen van je hond slaan. Zorg daarom bij voorkeur voor zijn eigen vertrouwde voer.
 • Zorg je dat je hond voldoende rust krijgt. Je hond is veel buiten en op een camping gebeurt veel. Hierdoor slaapt je hond minder dan normaal. Zorg er daarom ook voor dat hij lekker ontspannen kan slapen.

Proefkamperen

Heb je nog nooit met je hond gekampeerd en vraag je je af of het een goed idee is? Ga dan eens een weekend proefkamperen in Nederland of de Ardennen en probeer het uit. Je bent zelf een weekend lekker weg en ontdekt meteen of een langere vakantie met de tent ook leuk is mét en voor je hond.

Warm klimaat

Ga je ergens naartoe waar het erg warm is? Vraag je dan af of het niet beter is je hond lekker thuis te laten, waar hij uit logeren gaat naar familie, vrienden of pension. Of kies voor een andere bestemming.

Ook lezen

Pin It on Pinterest

Share This