Vuurwerkvrije omgeving

Heb je een hond die heel bang is voor vuurwerk? Je kunt je hond en jezelf ook een groot plezier doen door het geknal en de vuurpijlen rondom de jaarwisseling uit de weg te gaan. Dus pak je koffer en ga een paar dagen weg! Kies voor vuurwerkvrij.

Hoe kom je aan vuurwerkvrije accommodatie? Je kunt dit o.a. boeken via dogsincluded. Of regel een huisje op een vuurwerkvrij vakantiepark. Kamperen is ook een optie. Bijvoorbeeld op een wintercamping van Staatsbosbeheer.

Vuurwerkluw of vuurwerkvrij

Hieronder vind je een aantal sites met mogelijkheden. De meeste accommodatie ligt in een rustige omgeving, in de natuur.

Maar let op!

In de omgeving van een park kan toch nog wat worden geknald (vuurwerkluw wordt dat genoemd). Neem voor de zekerheid dus altijd even contact op met de organisatie die de accommodatie aanbiedt. Dan kun je nagaan hoe vuurwerkvrij of vuurwerkluw de parken en accommodaties zijn, om teleurstelling en ergernis te voorkomen.

Zo wordt er bijvoorbeeld op een website van een vakantiepark gemeld dat ze hun gasten zéér nadrukkelijk vragen geen vuurwerk af te steken, maar dat ze niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor het gedrag van gasten en omstandigheden buiten het park. Dat geeft te denken. En een ander park geeft aan dat er vlakbij een ander vakantiepark ligt dat niet vuurwerkvrij is.

Carbid

Vergeet daarnaast niet dat er in Nederland ook gebieden zijn waar veel aan carbidschieten wordt gedaan. Waarschijnlijk is je hond hier ook bang voor. Hou hier met boeken dus ook rekening mee en vraag er bij de accommodatie naar.

Vuurwerkvrije (of vuurwerkluwe) parken en accommodatie:

Een vuurwerkvrij hondenpension

Het liefst heb je je wollige vriendje tijdens de feestdagen bij je. Helemaal als je hond zo bang is voor vuurwerk. Maar soms kun je zelf niet weg en gun je je hond een stressvrije jaarwisseling. Dan is een vuurwerkvrij dierenpension voor je hond ook een optie. Een rustige, vuurwerkvrije omgeving waar je hond géén last heeft van de jaarwisseling, maar waar hij onbezorgd kan spelen met hondenvriendjes.

Een paar opties:

Fijne jaarwisseling!

Meer vuurwerkvrije locaties?

Staat jouw vuurwerkvrije park, hotel, B&B of vakantiehuis niet op dit overzicht? Of ken je er een die je hier niet terugziet? Stuur een mail naar de redactie en we voegen het toe.

Zie ook:

Pin It on Pinterest

Share This