Pompoenen zijn niet alleen fantastisch om voor jezelf een herfstig soepje van te maken. Pompoen is ook echt superfood voor je hond. Daarom een paar heerlijke recepten om van te kwispelstaarten.

Superfood? En wel daarom!

Wil je eerst weten waarom pompoen echt een superfood voor je hond is? Pompoen zit vol bèta caroteen, magnesium, kalium, ijzer, zink, vitamine A en vitamine C. Pompoen helpt goed bij problemen op het vlak van darmen en stoelgang, of als de maag van je woef van streek is. Ook kun je pompoen goed geven als je hond op dieet is. Je kunt pompoen prima inzetten als verantwoord tussendoortje of als aanvulling op de maaltijd. Op de site van De Groene Os staat hierover een prachtig artikel en uitleg hoe je pompoen-kokosolieblokjes maakt.

1. Überhippe vegan koekjes

Heb je een übercoole viervoeter in huis? Dan is dit hét recept: Vegan hondenkoekjes met pompoen. Hiervoor heb je nodig: Pompoenpuree, volkorenmeel en 2 eetlepels pindakaas. Kies voor de pindakaas het liefst een zoutloze variant. Bijvoorbeeld zo’n pindakaas speciaal voor het voeren van de vogels.

2. Ovenheerlijke hondenkoekjes van Yvette van Boven

Wist je dat je met pompoenpitten een heerlijk snackje voor jezelf kunt maken? En dat je ze kunt gebruiken in hondenkoekjes? Hoe dat werkt legt Yvette van Boven uit in een wat ouder filmpje ter ere van dierendag en Marie. Zo fijn om Marie nog in zo’n filmpje te zien. Aandoenlijk.

3. Pompoen kipballen

Een overheerlijke snack voor je hond. En het mooie is: je kunt de pompoen-kipballen ook invriezen. Hoe handig is dat! Heb je altijd iets lekkers achter de hand. En ja de peterselie die hierin wordt gebruikt mogen honden ook hebben. Sterker nog. Het is goed voor ze, mits je ze er niet teveel van geeft. Gaan de pompoen-kipballen allemaal in een week op (dat zal toch niet?), gebruik dan minder peterselie dan in dit recept staat vermeld.

4. Pompoenbotjes

Good old Martha Stewart heeft een snel receptje op de site staan. Alles wat je nodig hebt: een oven, pompoenpuree, ongezoute pinda’s, havermout en wat bloem. En leuke steekvormpjes om mooie ‘hondenbotjes’ uit het deeg te steken.

5. Pepernoten voor je hond

Waaat, kun je ook kruidnoten voor je hond maken van pompoen? Jazeker! Ook leuk om te maken rondom Sinterklaas.

6. Pumpkin & Banana Dog Treats

Jawel, een recept zonder zuivel of graan. Ook weer supersimpel. Wat je nodig hebt: een rijpe banaan, pompoenpuree en kokosmeel. Of doe eens gek gebruik een ander soort meel 😊 Hoe dan ook, met dit recept voor Pumpkin & Banana Dog Treats bak je superlekkere hondenkoekjes.

7. Stukjes gedroogde pompoen

Een echt recept kun je dit niet noemen, maar je hond zal het zeker waarderen: stukjes gedroogde pompoen als snackje. Na het drogen bewaar je ze in een afgesloten pot. Hoe je pompoen droogt? Er zijn speciale droogovens voor. Hiermee kun je ook (voor jezelf) fruit, kruiden, vlees, groente – zeg maar van alles – drogen. Maar op dit blog staan ook andere manieren genoemd. Droog je pompoen voor je hond, laat dan het weken van de pompoenblokjes in ‘lime-juice’ achterwege.

Hoe maak je pompoenpuree?

Voor een aantal van deze recepten heb je pompoenpuree nodig. Maar hoe kom je daar aan? Je maakt het lekker zelf en gebruikt hiervoor de magnetron, oven of stoompan. Voeg verder niets toe. Berries and lime vertelt je precies hoe je het doet.

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This