Doe je dit jaar uitgebreid aan Pasen? Met een flink gedekte tafel vol lekkere hapjes? Als je voor de paasdis van je woef ook wilt uitpakken, dan vind je hier wat lekkere paasrecepten voor je hond. Of geef hem een lekker gekookt eitje, vindt ‘ie ook lekker 😉

1. Woof loaf

Een variant op gehaktbrood is ‘woof loaf’ met ei. Wat een simpel en lekker recept voor je woef. Die gaat hier van smullen. En wat past het goed bij Pasen. Wat je nodig hebt: 5 eieren, wortels, doperwtjes, havervlokken, een bakvorm en oven. Het recept staat op Jessicashawphotography. Wat een leuk idee!

5 smakelijke paasrecepten voor je hond

2. ‘Frozen turkey’ snacks

Superleuk receptje – van 17Apart voor Weimaraner Basil – waarbij de snackjes bijna kunstwerkjes zijn. Wat heb je nodig: Doperwtjes, stukjes gekookte zoete aardappel, (kalkoen)bouillon, ijsbakje of een siliconenvorm, vriesvakje. De stappen lees je op 17Apart.

3. Mini-omeletjes

Ze noemen het mini-omeletjes. Maar zeg nou zelf, in zo’n schaaltje ziet het er toch bijna uit als een soufflétje? Je hond zal van dit gezonde en lekkere hapje heerlijk smikkelen. Wat heb je nodig: 2 eieren, gerookte zalm, ovenschaaltjes. In het recept van Pawsh magazine, staat ook groene paprika. Laat dat weg want paprika is niet goed voor honden. Vervang het bijvoorbeeld door doperwtjes, gekookte wortel of zoete aardappel.

4. Paasijsjes voor je hond

Met het juiste vormpje maak je de leukste ‘Paasijsjes’ voor je hond. Volg hiervoor het recept van Heather van TheDapple. Wat heb je nodig? Bevroren aardbeien, pindakaas(ongezouten), Griekse yoghurt, water, een Paasvormpje, blender of staafmixer, en een koelkast met vriesvak. Ready, set, go!

5. Egg-in-a-hole, eitje!

Hoe leuk is dit? Een boterham met een gat gevuld door ei. Egg-in-a-hole dus zoals de Engelsen zeggen. Supersimpel, superleuk. Dit voorbeeld van ei,ei,ei gaat uit van kerst, maar pak een boterham en steek er een vorm uit die past bij Pasen. Zoals een paashaas, of ei-vorm. Gebruik bijvoorbeeld een koekjesvorm. Rooster de boterham of vet een koekenpan in waarin je de boterham aan beide kanten roostert. De geroosterde boterham laat je in de pan. Tik een eitje kapot en laat de inhoud in het gat lopen. Bak de boterham met ei, eventueel met het deksel erop. Leuke site trouwens dat ei, ei, ei waar dit op staat. Met nog veel meer leuke ideeën en informatie rondom eieren (en Pasen).

Natuurlijk kleuren van paaseieren

Ben je na deze paasrecepten voor je hond helemaal in de spirit van Pasen?En wil je eieren kleuren, maar dan wel op een natuurlijke manier? Kijk dan eens hoe 17Apart (die van Weimaraner Basil) dit aanpakt. Prachtig worden ze!

Vrolijk Pasen!


Meer paastips

Pin It on Pinterest

Share This