Met de Pasen kun je traditiegetrouw naar de paasmis, een paaskermis bezoeken, een eitje tikken, een paasvuur (in het Oosten van het land) bekijken of….paaseieren zoeken met je hond

Eieren zoeken

Het zoeken naar paaseieren hoort echt bij Pasen. Maar denk nu niet dat dit alleen iets is om met kinderen te doen. Ook met je hond kun je op eierenjacht. Sterker nog, je kunt er een leuk spel van maken. Elke hond is tenslotte een speurneus.

Hoe werkt het?

Er zijn gekleurde plastic eieren te koop die je kunt vullen. Koop een aantal van dit soort eieren en vul ze met een hondensnoepje. Waarschijnlijk zit er al een gaatje in het ei, zo niet dan is het handig om er een gaatje in te maken zodat je hond het snoepje (beter) kan ruiken. Verstop de eieren in de tuin of ergens in huis.

Verstop 1 van de eieren niet. Dit plastic ei laat je aan je hond zien en ruiken. Dan verstop je het ei terwijl je hond ziet wat je doet. Geef daarna het commando ‘zoek’. De kans is groot dat hij het ei dan zelf ‘vindt’. Goed belonen! Daarna is vast wel duidelijk wat er wordt verwacht

Heb je al vaker een zoekspelletje met je hond gedaan? Dan is het commando ‘zoek’ nu waarschijnlijk al voldoende om hem aan het werk te zetten. Heeft hij een ei gevonden? Fantastisch! Goed gedaan Bello! Als beloning krijgt hij het brokje uit het ei. Geef opnieuw het commando ‘zoek’ tot alle eieren zijn gevonden.

Blijf in de buurt en help je hond als het toch allemaal niet zo makkelijk is. Loop bijvoorbeeld richting 1 van de verstopte eieren en doe net of je zelf ook aan het zoeken bent. Zo ben je samen lekker bezig.

Of gebruik echte eieren

Als alternatief voor de vulbare eieren: verstop hardgekookte (gekleurde) paaseieren. Vindt je hond zo’n ei, dan krijgt ‘ie een lekker brokje (anders wordt het wel heel wat eitjes smikkelen). Om aan het eind van de eierjacht een lekker eitje van de baas te krijgen. Lekker en goed voor de vacht 🙂

Let op!

Is je hond een onbeheerste veelvraat en bestaat de kans dat hij bij de jacht op plastic paaseieren zo’n paasei half opvreet voordat je bij hem bent? Gebruik dan de hardgekookte eieren. En voor dit zoekspel ook nooit, nooit, nooit chocolade eieren gebruiken.

Eieren zoeken met buurthonden

Je kunt er natuurlijk ook een buurtfestijn van maken. In het park naar eieren zoeken met de honden uit de buurt en daarna met de baasjes aan de paasbrunch. 🙂

Spelletje met een leeg eierdoosje

Na Pasen heb je vast wat lege eierdoosjes in huis. Dat je daar een leuk spelletje mee kunt maken zie je in dit filmpje van puppyopvoeden.nl. Let op: alleen geschikt voor honden die het karton van het doosje niet opeten.

Fijne Pasen!

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This