woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Niet iedereen houdt er van, maar de herfst is toch ook een prachtig seizoen met al die herfsttinten? Echt een tijd om iets (extra) leuks te ondernemen met je hond. Hier wat tips!

1. De boswandeling

Ja, die staat natuurlijk met stip op één: de herfstboswandeling met je hond. Maar om het extra leuk te maken kun je ook eens een ander bos kiezen dan waar je normaal komt. Even wat nieuws ontdekken. Dus hup, stop die thermoskan, poepzakjes, water en hondenkoekjes in een rugzak en trek de wandelschoenen aan, en gaan.

2. Op de foto met pompoenen en kalebassen

Je hond staat vast nog niet op de foto tussen de pompoenen en/of kalebassen. Maar die horen écht bij de herfst. Vaak worden ze verkocht langs de kant van de weg. Dus zoek een mooie pompoenen en kalebassenkraam op, koop wat leuks voor jezelf voor de herfstige aankleding thuis en vraag even (als er iemand is) of je een leuke foto van je hond in dit decor mag maken. Heb je geen idee waar pompoenen en kalebassen bij jou in de buurt worden verkocht? Zoek online op ‘pompoenen boerderij’ of beproef je geluk bij een tuincentrum.

3. Doe mee aan de Honden voor Honden Loop op 1 oktober

De Koninklijke Hondenbescherming organiseert een wandelevenement in Baarn, rondom Kasteel Groeneveld. Je kunt 5, 10 of 20 kilometer wandelen met je hond. De herfstige wandeling loopt door een prachtig natuurgebied en deels door een bos. En je steunt er hun goede doel mee: opvang van oude en kwetsbare honden!

4. Spelen met bladeren

In de herfst vind je hele bergen met afgevallen blad in de meest schitterende kleuren. Je hond vindt het sowieso al heerlijk om door en onder die ritselende blaadjes te snuffelen. Daar zijn toch een boel spannende geuren te ontdekken, niet te geloven!

Verzeker je er eerst van dat er niets gevaarlijks onder die bladeren ligt (bijvoorbeeld iets scherps of afval wat je niet kunt zien) en speel er dan samen met je hond mee. Verstop bijvoorbeeld iets in die berg met bladeren wat je hond moet zoeken. Gooi lekker jolig een arm bladeren de lucht in of spring samen in de bladerenberg.

Ps, laat je hond niet kauwen op afgevallen eiken- of kastanjeblad, dat is gevaarlijk voor je hond.

5. Bezoek een hondenplons

De meeste buitenzwembaden sluiten het zomerseizoen af met een waar hondenfeestje: de hondenplons. Je mag dan samen met je hond komen zwemmen in het buitenbad. Zijn jij en je hond echte zwemmers? Kijk dan of er een hondenplons bij jou in de buurt is. De meeste worden gehouden in augustus en september.

6. Ga varen met een sloep

Dit kun je natuurlijk het hele jaar door doen. Maar een zonnige herfstige dag leent zich heel goed voor een fijne vaartocht. Kies bijvoorbeeld een route langs plukrijpe appel- en perenbomen. Je hond heeft wel een beetje zeebenen nodig, maar die vindt ’t ongetwijfeld ook fantastisch. Want er valt toch veel te ruiken! 😉

7. Doe mee aan The Big Walk op 1 oktober

Doe samen mee aan de grootste hondenwandeling van Nederland. The Big Walk van Hulphond Nederland. Je kunt kiezen tussen 3, 5 of 8 kilometer. En tegelijkertijd sponsor je Hulphond Nederland voor de opleiding van meer hulphonden!

8. Samen op herfstvakantie

Boek een weekje weg in de herfst. Ergens in de natuur waar je weer even helemaal tot rust komt en lekker naar buiten kunt. Bijvoorbeeld de Ardennen, Limburg, de Veluwe. Of kies voor de kust of een waddeneiland. Nou ja, alles is natuurlijk leuk als je hond mee is 😉

9. Maak je eigen Dog-o’-Lantern

Snij een dog-o’-Lantern, een pompoenlantaarn waar je favoriete hond op staat afgebeeld. Niet een activiteit dus voor je hond en een beetje overgewaaid uit Amerika. Maar leuk is het wel. Lees hier meer over de dog-o’-lantern.

10. Bak pompoenkoekjes voor je hond

Kijk, daar wordt je hond dan weer wel blij van, dat jij hondenkoekjes voor ‘m bakt. En ook nog eens van pompoen. Want wist je dat pompoen een ‘superfood’ voor je hond is? Hij vindt ze niet alleen lekker, het is dus nog goed voor hem ook! Wil je aan de slag? Bekijk hier een paar overheerlijke pompoenrecepten voor je hond.

11. Herfst-fotoshoot

Leuk hoor op de foto tussen de pompoenen en kalebassen (zie nr 2). Maar het is ook superleuk om een échte (familie + hond) herfst-fotoshoot te doen, in het bos. Of in een herfstige tuin, of het herfstige park. You name it. Of maak een leuk herfstig plekje op je balkon: met herfstbladeren, pompoen, takken met besjes, een bolchrysant of een heideplantje. Sowieso leuk en een mooie achtergrond voor de foto’s. Of maak je foto’s ‘gewoon’ tussen het herfstblad.

Het is misschien ook leuk om de foto’s vroeg in de ochtend te maken. Als er nog dauw op het gras ligt en de glinsterende spinnenwebben goed te zien zijn.

12. Maak een lichtjeswandeling

Doe met je hond mee aan een lichtjeswandeling. Als je daar online op zoekt kom je zo al allerlei georganiseerde wandelingen tegen. Check wel even of je hond mee mag en of het voor je hond geschikt is. Of organiseer er zelf een lichtjeswandeling bij jou in de buurt. Stippel een route uit, nodig je hondenvrienden uit om mee te doen en vraag ze voor hun huis een lampion te zetten. Versier de honden met een lichtgevende halsband en/of een lampje aan de halsband en ga met z’n allen van start. Afsluitend zorg je voor koffie of wat sterkers. En voor de hondjes natuurlijk water en brokjes 😉

13. Halloween en je hond

Is Halloween al echt een ding bij jou in de buurt? Of vind je het leuk om daar (met hond) aandacht aan te besteden? Dan heb vind je hier 7 griezelig goede tips voor Halloween en je hond.

14.Maak een diy herfst-behendigheidsparcours

Maak een herfst-behendigheidsparcours in je tuin (of anders een goede plek in een uitlaatgebied). Gebruik bijvoorbeeld afgewaaide takken (overheen springen), kistjes met afgevallen blad waarin een bal gezocht moet worden (let op: gebruik geen eiken- of kastanjeblad), een boomstronk (overheen wandelen/balanceren) of met 2 voorpoten erop staan en de achterpoten op de grond. Dat kan ook met een tuinbank worden gedaan. Maak een parcours met pompoenen, kalebassen om te slalommen. Laat je hond een kalebas (of bal) met z’n neus voortduwen en eindig met een matje of handdoek waarop je hond gaat zitten.

Veel plezier tijdens de herfst!

Lees ook:

 

 

Pin It on Pinterest

Share This