woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Het lekkerste kookboek voor je hond? Snoep Dog. Het staat vol smakelijk en gezonde recepten voor je liefste woefie. En dat niet alleen. Het staat ook vol wetenswaardigheden voor een beter hondenleven en hoe je je hond gezond houdt. Bovendien is het hele boek een feestje voor het oog.

Snoep Dog is om van te watertanden

Het boek van de Belgische Laurence van Tongerloo is echt om van te likkebaarden. Hiermee is het een feestje om de keuken in te duiken en potten en pannen tevoorschijn te halen. Niet voor jezelf, maar voor je hond. Dit bijna 200 pagina’s tellende boek met harde kaft en prachtige foto’s biedt 49 recepten. Niet voor complete hondenmaaltijden, maar wel voor gezonde hondensnacks waarmee je je hond en zijn gezondheid een groot plezier doet. En je kunt zelf ook meesmikkelen van de snacks, want ze zijn ook goed voor jou.

Een ode aan Odette

De aanleiding van het boek is helaas intens triest. Want wat 1 van de grootste angsten is van de meeste hondenbaasjes overkwam Laurence. Ridgeback Odette werd vergiftigd tijdens de dagelijkse wandeling. Binnen 3 uur was ze dood. Zoals Laurence in Snoep Dog schrijft ‘ Wat achterbleef was pijn, woede, ongeloof, onbegrip. Al die negatieve gevoelens heb ik proberen om te zetten in, hoe moeilijk dat ook is, een positief verhaal: dit boek.’

Hoewel ze een gezondheidsadept is, een voedingsdeskundige is ze niet. Daarom heeft Laurence zich voor dit boek laten omringen door een aantal mensen met een uitstekende reputatie:

  • Tannetje Koning, een vermaarde Nederlandse holistische dierenarts.
  • Els Vidts, internationaal hondentrainer en gedragstherapeute (FreeDogz)
  • Patsy Bonnevalle, hondentherapeut en veterinair natuurgeneeskundige.

Gezond voor de hond

In het eerste hoofdstuk komt dan ook de wetenschap aan het woord. Want wat is nou gezond voor een hond? Wat is ideale voeding, hoeveel moet een hond eten, wat zijn klachten die vaak voorkomen bij honden, wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde soorten voeding (vers, rauw, brokken, blikvoer) en wat kan de invloed zijn van voeding op het gedrag van je hond? De experts geven hier antwoord op.

Van snuffeltruffels, ijsreceptjes, appelkoekjes tot gezonde drankjes

Je vindt in dit boek ruim 100 pagina’s vol (prachtig gefotografeerde) recepten, 49 in totaal. Voor snacks dus. Hondenkoekjes, hondentaartjes, hondenwafels, hondenmuffins, hondenijsjes, hondendrankjes, hondenmuffins en ga zo maar door.  Allemaal met de meest gezellige namen. En met een ‘pootnoot’ onder recepten met extra informatie. Waarin bijvoorbeeld  wordt uitgelegd wat kruidnagel doet ‘ kruidnagel schrikt vlooien, teken en andere parasieten af, verbetert de bloedcirculatie van je hond en is een natuurlijk anti-ontstekingsmiddel.’

Kruiden en hun werking

Ook is er een ‘dierenapotheek’ toegevoegd aan het boek. Met (natuurlijke) tips bij veelvoorkomende problemen bij honden. En uitleg over de heilzame kruiden en hun werking. Kruiden die ook in de recepten voorkomen, om je hond een extra gezondheidsboost te geven.

Baasjes over hun honden

En wat is er naast recepten leuker dan te lezen wat andere (in dit geval bekende Belgische) hondenbaasjes over hun honden zeggen? Onder andere zanger Koen Wouters, acteur en presentator Kurt Rogiers en wielrenner Mathieu van der Poel komen aan het woord over hun hond(en).

Leesvoer?

Dit is een superleuk boek voor wie graag de keuken induikt en dan ook nog eens gezonde hapjes voor zijn of haar hond wil kokkerellen. Snacks waarmee je je hond een gezondheidsboost kunt geven. Het boek is persoonlijk, staat vol gezonde (snack)recepten voor je hond. En het geeft daarnaast ook tips om veelvoorkomende (gezondheids)problemen bij je hond op te lossen en vertelt over de heilzame werking van kruiden. Het zeker ook een mooi cadeau voor een hondenvriend.

Titel: Snoep Dog
Door: Laurence van Tongerloo

Wil je dit boek lezen?

Je kunt Snoep Dog hier bestellen:

Of koop één van deze boeken

Loslopen
Loslopen
Hond Vermist
Hond Vermist
Peggy & Me (EN)
Peggy & Me (EN)
Afblijven of ik bijt!
Afblijven of ik bijt!
Kalmerende signalen
Kalmerende signalen
Underwater Dogs
Underwater Dogs
Help, ik heb een asielhond
Help, ik heb een asielhond
Max the Miracle Dog (EN)
Max the Miracle Dog (EN)
Buiten met je hond
Buiten met je hond
Snoep Dog
Snoep Dog
Dan neem je toch gewoon een nieuwe
Dan neem je toch gewoon een nieuwe
Jasper en zijn knecht
Jasper en zijn knecht
Een Spaans hondje
Een Spaans hondje
Onderweg met Roadie
Onderweg met Roadie
De hond als medemens
De hond als medemens
Daan een Portugees op voetkussentjes van fluweel
Daan een Portugees op voetkussentjes van fluweel

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This