woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Peter en Anneke van Kuijk maakten hun langgekoesterde droom waar: een eigen schilderatelier, een zelfvoorzienende groentetuin en leven op het Franse platteland van het Loiredal. In 2017 was het zover, na 10 jaar restaureren. Natuurlijk emigreerde hond Jumper ook mee.

Een langgekoesterde wens

Peter vertelt: ‘Na een lange carrière in de advertising en uitgeefwereld zijn we in 2017 met hond naar Frankrijk geëmigreerd. Onze droom was een eigen schilderatelier waar ik workshops geef en waar je vakantie kunt vieren, een zelfvoorzienende groentetuin en leven op het Franse platteland van het Loiredal. Het had een lange aanlooptijd. Vele jaren hebben we al onze vrije dagen en vakanties gebruikt om de huizen te restaureren en de tuin te ontwikkelen en aan te planten.’

Jumper, Loiredal, Frankrijk

Jumper hoort bij ons leven hier

‘Jumper is een Italiaanse Spinone, een zeldzaam en heel oud Italiaans hondenras. We kregen haar als pup van 9 weken toen we nog in Nederland woonden, een jaar voordat we echt naar Frankrijk vertrokken. We voegden haar toe aan ons nieuwe leven hier. Jumper is een hele zachtaardige grote staande jachthond. Net als wij heeft ze hier de ruimte om vrij te kunnen leven en genieten van al het moois hier.’

Je kunt hier eindeloos vrij lopen

‘Onze Jumper loopt hier vrij rond, veilig binnen de ommuurde tuin. En we kunnen hier in de buurt ook heerlijk wandelen. De Fransen houden er niet van als je hond in steden of parken losloopt. Maar in de bossen en velden kunnen we eindeloos vrij lopen. Hondenvoer is bij alle supermarkten gewoon te koop met als onze persoonlijke tip dat de Decathlon, de grote sportketen, in heel Frankrijk grootverpakkingen hondenvoer verkoopt. Voor alle typen honden en leeftijden. Wat dierenartsen betreft, die zijn hier prima te vinden. Ze geven vriendelijke en persoonlijke hulp tegen zeer schappelijke prijzen.’

Jumper aan de wandel

Met hond naar café of restaurant

‘Onze ervaring is dat je je hond prima kunt meenemen naar een café of restaurant. Maar vraag wel even of het goed is. De hond krijgt altijd een bak water en die is er vaak eerder dan je eigen drankje!’

Een hondvriendelijk land

‘Als ik Frankrijk, en specifiek onze regio het Loiredal, een waardering van hondenkoekjes geef dan zijn het er qua hondvriendelijkheid 4. Je hebt hier heel veel mogelijkheden om je hond los te laten lopen tijdens een wandeling. En de mensen zijn gastvrij, vriendelijk en toegankelijk. Ze maken al snel een praatje met je als je een leuke hond bij je hebt, zeker als het een bijzonder ras is.’

Jumper, Loiredal, Frankrijk

Onze buurt

We wonen op het platteland van het Loiredal in Frankrijk. Ons Atelier en Fête staat op de hoek van een klein dorp, middenin een zacht glooiend landschap van akkers, bossen, rivieren. Met in de omgeving charmante dorpjes en kastelen.

Favoriete activiteit van Jumper:
Jumper vindt het heerlijk los te rennen in de korenvelden, zodat je haar omhoog ziet springen en net nog haar kop en staart ziet oppoppen van vreugde.
Lievelingseten of snack:
Franse kazen of paté door haar droogvoer (brokken) gesnipperd, heaven!
Tip van Jumper:
De Ligne Vert een eindeloos oude spoorlijn achter ons Atelier, nu omgetoverd tot natuurwandelpad, het hele jaar door veilig en vrij rennen en lopen.
Beter hier:
Vrijheid van beweging
Favoriete hondenvriend:
Milly een snauzer van Engelse vrienden is een goed maatje, klein, fijn en pittig, maar ze gaan goed samen.
Dit valt op:
Onze hond is op brocantes en bezoek aan steden altijd een hartenbreker en brengt de conversatie met de Fransen gelijk op gang.
Zeker doen:
Wat je bij ons zeker moet doen is langs de Loire picknicken, heerlijk uitkijkend over het water en de hond lekker vrij lopend langs de oever.

Atelier en Fête

Zin in een schildervakakantie mét hond in Frankrijk? Of gewoon op zoek naar een fijne vakantieplek in het Loiredal? Je kunt hiervoor terecht bij Atelier en Fête.

Meedoen aan ‘Werelds’?

Ken je iemand die met hond is geëmigreerd of woon je zelf in het buitenland en vind je het leuk om daar over te vertellen op Woody&Co? Hartstikke leuk, we horen graag het verhaal. Stuur een mailtje naar de redactie en we nemen contact op.

Wie, wat, waar

Wie: Peter en Anneke van Kuijk
Geëmigreerd met: Jumper
Leeftijd: Jumper is 4 jaar oud
Ras: Spinone Italiano, staande jachthond
Waar: Frankrijk, Loiredal
In Frankrijk: 2017
Aantal hondenkoekjes: 4 (van de 5)

Pin It on Pinterest

Share This