Hondenvoer, daar is de laatste jaren een enorme ontwikkeling in. Net zoals de hondenbaasjes enorm nadenken over wat ze zelf wel of niet mogen eten (wel of geen gluten, suikerarm, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch), wordt er ook steeds kritischer naar de hondenmaaltijden van Bello gekeken.

Want, wat zit daar eigenlijk in, in dat hondenvoer? En krijgt je hond wel precies wat hij nodig heeft? En kun je nu beter brokken geven, vers vlees, een vegetarische hap of zelf voor je hond koken?

Op zoek naar gezonde, natuurlijke voeding

In januari 2017 startten de Belgische ondernemers Alex Cardon en Alexis d’Oultremont in Brussel Dog Chef [affiliate]. De aanleiding, Alexis’ zoektocht naar gezonde, natuurlijke voeding voor zijn nieuwe pup Rox. Toen kennissen hem vertelden dat ze zelf kookten voor hun hond, ontstond het idee voor een service voor huisbereide hondenmaaltijden. Een soort tafeltje dekje dus, maar dan voor je hond 😊

Pup Rox waarmee het allemaal begon voor Dog Chef:

Rox in een doos van Dog Chef

Zelf koken voor je hond

Wist je trouwens dat steeds meer mensen voor hun hond koken? Volgens een studie van de Franse site Wamiz in januari 2019 kookt 23% van de baasjes regelmatig voor hun hond. Dat was in 2016 nog maar 10%.

honden eten maaltijden van DogChef

Maaltijden op maat

Het Belgische bedrijf biedt 5 verschillende kant en klare maaltijden, helemaal op maat gemaakt voor jouw hond. Bij het bereiden wordt rekening gehouden met het gewicht en de activiteit van jouw hond. De hondenmaaltijden worden thuis gratis afgeleverd en zijn zeker 7 dagen in de koelkast te bewaren of 4 maanden in het vriesvak. En de recepten? Die zijn uitgewerkt door dierenvoedingsexperts zodat alles wat je hond nodig heeft in de maaltijd zit. Er is keuze tussen een maaltijd met kip, rund, eend, varken of vis. Op de site zie je precies hoe een recept is samengesteld en wat dus er in de maaltijd zit. Ook worden er supplementen aan de maaltijden toegevoegd. Alphamix (vitaminen en mineralen) en Omega mix (omega 3 en 6). Wil je er nog meer over weten, dan kun je terecht bij de klantenservice of de dierenarts die verbonden is aan Dog Chef.

Zoals de ondernemers zelf zeggen: ‘Er worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. Hoogwaardige eiwitten, groenten, vitaminen en mineralen die je hond nodig heeft. We gebruiken nooit vleesafval, nevenproducten of conserveringsmiddelen.’

Controle op de kwaliteit

Dat klinkt fantastisch. Helemaal als je weet dat de productie niet wordt uitbesteed, omdat de heren 100% controle willen houden op de geleverde kwaliteit. De hondenmaaltijden worden bereid in een gespecialiseerde keuken in lijn met de Belgische FAVV regels voor menselijke voedselproductie (FAVV = Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen).

Reviews

Wil je weten hoe andere hondenvrienden deze hondenmaaltijden ervaren? Bekijk dan de Dog Chef reviews.

Ook in Nederland

Heb je interesse? Ook in Nederland worden de maaltijden geleverd. En je kunt een proefpakket (voor 14 dagen) bestellen om te testen welke maaltijden je hond lekker vindt. De dagelijkse hoeveelheid die je hond nodig heeft en de prijs bereken je op de website.

30% korting op je eerste Dog Chef bestelling?

Wil je deze hondenmaaltijden eens uitproberen? Via Woody&Co krijg je 30% korting op je eerste bestelling [affiliate]. Hoe leuk is dat? Let wel even op. Er start meteen een abonnement als je een proefpakket bestelt, maar dat kun je direct na het bestellen annuleren. Kijk even bij de veelgestelde vragen onder ‘bestellen zonder abonnement’ hoe dat precies moet.

Zo werkt Dog Chef

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This