woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Vraag jij je af welk voer je jouw hond het beste kunt geven? Voor wie meer wil weten over hondenvoer of over de verschillen tussen rauwe voeding, brok, natvoer en gedroogd voer is er voerwijzer.com. Je kunt er ook terecht voor beoordelingen, ingrediëntenlijsten en voor het vergelijken van voer.

Zie jij door de bomen het bos nog?

Het kan je duizelen door alle opties als rauwe vleesvoeding, brokken, gestoomde maaltijden, gevriesdroogde of luchtgedroogde voeding, natvoer, zelf koken, insectenvoer of plantaardig hondenvoer. Met van het ene merk een nog mooiere verpakking dan het andere. Zeker als je net voor het eerst een hond krijgt en goed voer zoekt. Voor meer duidelijkheid over de wondere wereld van hondenvoeding zou je kunnen kijken op de informatieve website voerwijzer.com.

Deze website heeft als missie om een zo compleet en objectief mogelijke informatie te geven over voer zodat jij een weloverwogen keus kunt maken. En zodat je eventuele problemen kunt voorkomen en/of oplossen door de keus van de juiste voeding.

Hoeveel vet en eiwit zit er in die brokken?

Mijn eigen hond is op dit moment erg ingewikkeld qua voer. Hij is 15,5 jaar oud en heeft een aantal intoleranties. Hij kan lang niet tegen alles. Zo is hij meteen een paar dagen van de leg (prut poep) door 3 super verantwoorde trainerbrokjes waar iets in zit waar hij ook al niet tegen kan.

Bovendien heeft hij sinds een paar maanden een chronische alvleesklierontsteking waardoor hij alleen licht verteerbaar voer mag met ongeveer 10% aan vet. En voor z’n nieren mag het voer geen hoog eiwit-gehalte hebben. Help, welk voer is dan nog wel geschikt?

In de zoektocht naar hondenvoer wat in dat ingewikkelde plaatje past kwam ik op deze site terecht, waar écht heel veel informatie over voer staat. Voor honden. Maar ook als kattenmens kun je er terecht voor alles wat je zo ongeveer weten wilt over kattenvoer. De voerwijzer wijst je de weg 😉

Hondenbrokkenvergelijker

Voor mij werkte de hondenbrokkenvergelijker op de website heel goed. Daarin kon ik een aantal eiwitbronnen uitsluiten en het (lage) eiwit- en vetgehalte aangeven.

Uit de lijst die overblijft kun je per product doorklikken naar gedetailleerde informatie. Met een ingrediënten overzicht, een analyse (hoeveel % eiwitten, vet, koolhydraten, ruwe as, omega 3 en omega 6, enzovoort). En een beoordeling met een aantal sterren van het product waarin je kunt lezen waarom iets in het voer wel of niet goed is voor je hond.

Meike van voerwijzer.com

De site wordt gerund door Meike die al jaren met de voerwijzer bezig is en tal van opleidingen heeft gedaan op het vlak van diervoeding. De aanleiding indertijd was de zoektocht naar goed voer voor hun hondje Daisy. De beoordelingen worden door haar geschreven en zijn dus gebaseerd op haar kennis en zienswijze op een bepaald voer of product. En dat is heel verhelderend.

Zoals ze zelf op voerwijzer.com aangeeft:

‘De kennis over voer haal ik van internet, via cursussen, uit wetenschappelijk onderzoek en uit boeken. De kunst daarbij, vooral op internet, is om de zin van de onzin te onderscheiden, om betrouwbare bronnen te vinden en om de kennis netjes op een rijtje te krijgen.’

Ik denk dat ze daar heel goed in slaagt. Dus als jij in hondenvoerland door de bomen het bos niet meer ziet. Of een voer zoekt voor je hond met bijvoorbeeld  jeuk, vachtproblemen, chronische ontstekingen of anders. Of als je meer wilt weten over bijvoorbeeld rauw voer en hoe je dat kunt aanpakken voor jouw hond. Of een goed natvoer wilt kiezen: kijk er dan vooral eens rond.

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This