Wow, dit is nu echt zo’n boek dat elke hondenvriend in de kast zou moeten hebben. Om te lezen en ermee aan de slag te gaan. Maar ook als naslagwerk om altijd naar terug te grijpen.

The Forever Dog

In 2021 kwam deze (ondertussen) internationale bestseller uit onder de naam The Forever Dog. Geschreven door Rodney Habib en Dr. Karen Shaw Becker. Nu is ditzelfde boek ook in het Nederlands uitgebracht onder de naam ‘Een hond voor het leven, zo wordt je trouwe viervoeter zo oud en gelukkig mogelijk’.

Want niet elke hond wordt gezond ouder. En – nog verdrietiger – ook niet elke hond wordt oud. Dit boek geeft je de informatie waardoor dit komt en tips wat je eraan kunt doen.

Wetenschappelijk bewezen tips en tricks

Dit boek geeft je alle informatie die je nodig hebt om je een hond een langer, gelukkiger en gezonder leven te geven. Er wordt in onthuld hoe je kunt voorkomen dat je hond ziek wordt en vroegtijdig sterft, door zaken als kanker en obesitas. En hoe we de veroudering van onze honden kunnen vertragen. Dit doen de schrijvers aan de hand van wetenschappelijk bewezen tips en tricks. Daarvoor hebben ze wereldwijd contact gehad met allerlei wetenschappers en hun onderzoeken. En al lezende doe je ook de nodige tips op hoe je zélf gezond oud kunt worden. Ook handig! Want fysiek lijken honden en mensen meer op elkaar dan je zo 1-2-3 zou denken.

Maggie, de oudste hond ter wereld

Wist je trouwens dat Maggie, met 30 jaar, de oudste hond ter wereld is geworden? Deze Australische herder leefde op een boerderij in de staat Victoria, Australië. Officieel is dit record trouwens niet, want haar baas had de eigendomspapieren niet meer. Maar zijn zoon was 4 toen ze Maggie kregen en 34 jaar toen ze in 2016 overleed.

Hapklare brokken

Het is best een dikke pil (462 pagina’s) en ook wel een beetje doorbijten want de wetenschappelijke informatie vliegt je soms om de oren. Kennis uit (recente) onderzoeken waarvan je reguliere dierenarts waarschijnlijk niet op de hoogte is. Maar er staan zoveel waardevolle adviezen in. Om het behapbaar te houden wordt elk hoofdstuk afgesloten met in het kort waar het om draait, de ‘hapklare brokken voor langelevensduurjunkies’.

Het boek bestaat uit 3 delen:

  1. De moderne, ongezonde hond: het korte verhaal
  2. Geheimen van ’s werelds oudste honden: het lange verhaal
  3. Hoe je trouwe viervoeter een hond voor het leven kan worden

Tips om zelf mee aan de slag te gaan

In dat laatste deel (waar in deel 1 en 2 veel naar wordt verwezen) vind je de praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. Zoals de schrijvers zeggen ‘We stellen onszelf als doel om iedere hondenverzorger een volledige gereedschapskist van mogelijkheden te bieden, zodat je op maat gemaakte aanpassingen aan de levensstijl kunt doorvoeren. In een tempo dat logisch is voor jou (en je hond). We doen dit door middel van een vereenvoudigd plan: de Hond van het Leven-Formule, DOGS: Dieet en voeding, Optimale beweging, Genetische aanleg, Stress en omgeving.’

Wie zijn Rodney Habib en Dr. Karen Shaw Becker?

Rodney Habib, misschien ken je zijn naam wel van een aantal TedTalks, zoals Why don’t dogs live forever. Hij is een bekroonde Canadese blogger en spreker. Hij richtte de populaire Facebookpagina Planet Paws op. En maakte de documentairereeks The Dog Cancer Series samen met Dr. Karen Shaw Becker. Zij is – zogezegd – de bekendste dierenarts ter wereld. Zij is consultant en geeft internationale lezingen over de gezondheid van onze huisdieren. Ze kwamen elkaar vaak tegen bij lezingen en besloten de handen ineen te slaan.

Leesvoer?

Dit is echt een fijn boek om in huis te hebben. Lees het, stukje bij beetje zo je wilt, en gebruik de tips om je hond te helpen gezond en blij oud en ouder te worden. Want een hond van 17 jaar was in de jaren ’70 helemaal niet zo raar. Ergens onderweg is dat veranderd, door leefstijl en door wat we onze honden te eten geven. Het is ook een supergoed cadeau voor een andere hondenvriend.

Titel: Een hond voor het leven
Door: Rodney Habib en Dr. Karen Shaw Becker

Wil je dit boek lezen?

Je kunt Een hond voor het leven hier bestellen:

Of koop één van deze boeken

Loslopen
Hond Vermist
Peggy & Me (EN)
Afblijven of ik bijt!
Kalmerende signalen
Underwater Dogs
Help, ik heb een asielhond
Max the Miracle Dog (EN)
Buiten met je hond
Snoep Dog
Dan neem je toch gewoon een nieuwe
Jasper en zijn knecht
Een Spaans hondje
Onderweg met Roadie
De hond als medemens
Daan een Portugees op voetkussentjes van fluweel

In dit artikel staan een paar affiliate links. Woody&Co ontvangt een kleine vergoeding als jij via één van deze links een aankoop doet. Daar betaal jij natuurlijk niets extra’s voor.

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This