woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Halloween is groot, groter, grootst in Amerika en Canada. Maar Halloween heeft hier ook voet aan de grond gekregen met griezelen, snoep uitdelen en verkleden. Vier jij het feest en wil je Bello er op een leuke, hondvriendelijke manier bij betrekken? Hier wat tips.

1. Trick and Treat kunstjes

Bij Halloween hoort natuurlijk Trick or Treat. En wat past er dus beter bij dan je hond een nieuw trucje aanleren? Een nieuwe ‘Trick’. En bij het aanleren hoort dan weer een ‘Treat’. Dus zeg maar ‘Trick and Treat’.😄 Twee trucjes die goed passen bij Halloween zijn deze: leer je hond over een heksenbezem springen. Of leer hem om met twee poten op een pompoen te staan. Grietje Wagenaar van Hondenschool Behave laat het zien in deze 2 filmpjes voor Farm Food Hondenvoeding. Natuurlijk met passende outfit en griezelmuziekje:

Heksenbezem

Pompoen

2. Spooky lekkere hondenkoekjes

Bak speciaal voor Halloween hondenkoekjes en gebruik hiervoor koekjesuitstekers in de vorm van een spookje, pompoen of heksenhoed. Je kunt de koekjes bakken voor je eigen hond, maar er ook je buurhonden mee verwennen.

Receptjes

Heb je nog een recept nodig voor lekkere en gezonde hondenkoekjes? Op Wessalicious vind je er 2. Voor pindakaas- en banaan-hondenkoekjes. Gebruik een zoutloze pindakaas.

3. Halloween-rondje-met-het-hondje door de buurt

Spreek af met hondenvrienden voor een nachtelijk uitlaatrondje met de honden door de buurt. Een soort mini-parade, maar dan zonder de kostuums, waarbij de honden lichtgevende halsbanden dragen. Of spreek af om ’s avonds bij de buurthonden langs te gaan om een Halloween-hondenkoekje op te halen.

4. IJzingwekkend smakelijke hondenbotjes

Je hebt er wel wat tijd, een bakvorm in de vorm van een hondenbot, een spuitzak en een vriesvak voor nodig, maar dan heb je ook wat. Deze hondenbotjes maak je van Griekse yoghurt, pompoenpuree en banaan. Hoe? Bekijk het filmpje van Chewy:

5. Maak een Dog-o’-lantern van een pompoen

Maak een wat? Met Halloween maken ze in Amerika vaak een Jack-o’-lantern. Dat is een pompoen waarin een eng gezicht is uitgesneden en waarin een lichtje brandt. Maar je kunt dus ook een Dog-o’-lantern maken. Gemaakt dus van een pompoen waar de lijnen van een hondenkop uit zijn gesneden, lampje erin en klaar ben je. Zoals deze van het blog Drivenbydecor. Lees hier hoe je een Dog-o’-lantern maakt.

halloween

6. Halloween-outfit voor je hond

Wil je voor de familiefoto ook je hond heel even uitdossen met een Halloween-outfit? Maak van je hond dan een spookje zoals Lindaswholesomelife heeft gedaan. Ziet er superlief uit en het is simpel en snel gemaakt: je hebt er een pen, schaar en een laken voor nodig. Laat je hond rustig wennen en gooi er voertjes tegenaan als beloning. Lopen als een spook is voor je hond geen succes, maar zittend voor een foto doet de outfit het goed. Raakt ‘ie er toch helemaal van in de stress? Dan gaat ‘ie lekker als zichzelf op de familiefoto.

halloween

7. Pompoenrecepten voor je hond

Pompoenen zie je veel bij Halloween. Zoals de lantaarns waarbij de pompoenen zijn uitgehold en er een eng gezicht in is gekerfd. Maar wist je dat pompoen heel gezond is voor je hond? Profiteer van de herfst en al die pompoenen en maak eens een paar van deze overheerlijke pompoenrecepten.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This