‘Here is your captain speaking: all dogs on board?’ Zou je graag samen met je hond vliegen, maar niet als hij de vlucht in een bench in het bagageruim doorbrengt? K9 Jets brengt de oplossing met speciale trans-Atlantische hondenvluchten voor baas en hond 😊

K9 Jets is een ‘pet friendly pay-per-seat private jet charter’ en hun eerste vlucht was eind april. En zeg nou zelf, wat zou het heerlijk zijn als je hond lekker mee mag de cabine in en op schoot of aan je voeten kan liggen tijdens een vlucht. Heel wat relaxter dan als hond gescheiden worden van je baas, in het bagageruim meevliegen en daarna in je bench rondcirkelen op de bagageband van het vliegveld (heb ik ooit gezien, hoe sneu).

Hoe werkt vliegen met je hond met deze privé charters?

De maatschappij heeft nu maandelijkse vluchten tussen Londen en New Jersey (VS) en New Jersey en Los Angeles waar je op kunt intekenen. Maar ook New Jersey – Lissabon is beschikbaar. En binnenkort kun je met K9 Jets vliegen tussen New Jersey en Parijs of tussen London en Nice.

Wat weetjes:

 • In de luxueuze en ruim opgezette cabines is plaats voor 10 passagiers en hun dieren
 • De honden zitten tijdens de vlucht niet in een bench, maar liggen bij je op de vloer of bij je op schoot
 • Geen rijen voor douane of beveiliging
 • Tot 2 honden (van maximaal 22 kilo) per geboekte stoel. Of 1 hond vanaf 23 kilo
 • Vrijwel geen turbulentie; er wordt hoger gevlogen dan de lijndiensten
 • Bevestiging van de vlucht als 75% is geboekt
 • Verwacht geen hectische hondentaferelen aan boord. De ervaring leert dat honden tijdens de vlucht gaan slapen
 • Voor ongelukjes aan boord worden trainingpads neergelegd
 • Op de vluchten kunnen ook andere huisdieren mee, zoals katten of konijnen
 • Katten zitten tijdens de vlucht bij je in de cabine, maar wel in hun afgesloten kattenmand
 • Er wordt gevlogen met Gulfstream G-IVSP heavy jets

Ideaal als je gaat emigreren

Oké aan deze trans-Atlantische vluchten heb je niet echt wat als je in Europa woont, tenzij je vanuit Europa graag eens naar Amerika wilt met je hond. Maar zeker als je gaat emigreren, of wilt remigreren met hond (of kat), is het een uitkomst. De kosten voor een vlucht met hond op deze bestemmingen zijn volgens K9 Jets te vergelijken met die van een businessclass-ticket.

En wie weet komt het ooit van ‘hondenvluchten’ met charters in Europa. Het zou me niet verbazen 😊

De aanleiding van K9 Jets

Adam en Kirsty, de eigenaren van een luxe privéjet chartermaatschappij kregen in 2022 het verzoek voor een vlucht van Londen naar New York voor 10 personen én hun honden. Dat zette ze aan het denken. Helemaal toen ze daarnaast een facebookgroep met 30.000 deelnemers ontdekten met als doel mensen met elkaar in contact brengen voor het delen van een privécharter, zodat hun dieren niet als ‘bagage’ hoefden te vliegen. K9 Jets was toen snel geboren.

Wil jij eens vliegen met je hond gezellig op schoot of aan je voeten in een luxe cabine? Onthoud deze maatschappij dan. En start alvast met sparen 😉

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This