Op vakantie naar een warm oord? Of een extreem warme dag in zomers Nederland? Hoe hou je het ook voor je hond leuk als het kwik boven de 25 graden stijgt?

Een koel matje

Kort de dagelijkse wandelingen in, maak een uitstapje naar (honden)zwemwater en zorg voor andere middelen om de boel te koelen. Denk bijvoorbeeld aan een koel matje. Dat kocht ik ooit voor mijn 1-jarige hond toen we op vakantie naar Zuid-Frankrijk gingen. Hij was nog niet ‘plukrijp’ en had een boel haar. En in het zuiden is het ook in het voorjaar al flink warm. Je zult dan maar een jonge cocker zijn met een nog niet plukbare vacht…

Dus ondanks airco in de auto, ging ook dat enorm ‘coole’ matje mee. En het was een succes. Als we na een stop weer verder reden en de auto flink warm was gestoofd, lag meneer prinsheerlijk op z’n matje op de achterbank.

Hoe het werkt?

Je koopt zo’n koelmat (in ons geval van het merk ‘Aqua Coolkeeper’), en legt het 15 minuten in een bak of bad met water. Klaar ben je. De korrels die in de mat zitten zuigen zich vol water en vormen een soort gelei. Resultaat, een niet-druipend en koel matje waar hondlief comfortabel op kan liggen en wat meerdere dagen koel blijft. Vooral dat laatste kon ik moeilijk geloven, maar het werkt echt!

Ook mooi: de mat wordt niet ijskoud. Dat zou ook niet goed zijn voor je hond. En het matje kun je hergebruiken. Heb je hem later weer nodig en is al het water uit de mat verdampt, dan leg je de mat opnieuw 15 minuten lang in water.

Van hetzelfde materiaal bestaan ook andere producten zoals een (hals)band, bandana, tuigje en zelfs een pakje.

Zo houdt woef tijdens hitte het hoofd koel!

Pin It on Pinterest

Share This