Veel watersporters zijn ook hondenliefhebbers. Maar hoe neem je je hond veilig mee het water op? Daar zijn een paar mooie boeken over verschenen.

Je hond veilig aan boord

Ben je watersporter en wil je je hond graag meenemen tijdens je vakantie op een schip? Dan vraag je je misschien af waar je rekening mee moet houden. Voorbereiding is in ieder geval het halve werk.

Voor wie heerlijk ontspannen wil genieten van een vakantie met z’n trouwe maatje op het water of in een waterrijke omgeving is er het boek ‘Honden aan boord’ van Trudie Rutten wat in 2012 uitkwam.

Praktische oplossingen en tips

Dit boek is een aanrader voor iedereen die met hond het ruime sop kiest of bij het water verblijft. Aan bod komen onder meer specifieke situaties die zich aan boord kunnen voordoen. Denk aan tussen wal en schip raken, lopen op een looplank, oververhitting, onderkoeling. Maar ook praktische oplossingen en hulpmiddelen voor een fijne bootreis en tips voor hondvriendelijke havens en restaurants. Het boek wordt afgesloten met recreatieve vaarroutes in Nederland, België en Frankrijk. Je kunt dus meteen van wal steken!

Aanvullende editie

In 2016 kwam een aanvulling op dit boek uit: ‘Honden aan boord editie 2016-2017, de beste maatjes op ’t water’. Hierin komen nieuwe onderwerpen aanbod, zoals ‘watersporten met honden, varen met honden in Engeland, veiligheid rondom water’.

Titels:

  • Honden aan boord
  • Honden aan boord editie 2016 – 2017, de beste maatjes op het water

Door: Trudie Rutten

Wil je deze boeken bestellen?

Bestel hier Honden aan boord of Honden aan boord editie 2016-2017 de beste maatjes.

Of koop één van deze boeken

Loslopen
Hond Vermist
Peggy & Me (EN)
Afblijven of ik bijt!
Kalmerende signalen
Underwater Dogs
Help, ik heb een asielhond
Max the Miracle Dog (EN)
Buiten met je hond
Snoep Dog
Dan neem je toch gewoon een nieuwe
Jasper en zijn knecht
Een Spaans hondje
Onderweg met Roadie
De hond als medemens
Daan een Portugees op voetkussentjes van fluweel

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This