Vier keer per dag met je hond naar buiten. Niets nieuws voor een hondenmens. Wel voor schrijfster Laura als ze Takkie in huis neemt. Deel jij je leven met een ‘Takkie’ dan is Loslopen heel herkenbaar!

Loslopen gaat niet zozeer over Takkie als over Laura en haar belevenissen met Takkie als rode draad. Van angst voor drugspoep, vierhonderdzevenendertig koosnaampjes (van Nasi, Draaikolkje tot Oranje IJzervreter), samen de trein nemen – zomaar nergens heen, tot Takkie uitlaten en in het pikkedonker de vriendelijke junkiebuur tegenkomen.

‘Had ik ook maar ergens een staartje om mijn energie mee te geleiden, om alle onrust en levenslust en zenuwen mee weg te kwispelen. Heel klein maar, zwiepzwiepzwiep.’

Dat is toch een betoverende zin? Laura neemt je in ‘Loslopen’mee tijdens haar dagelijkse beslommeringen, deelt haar gedachtespinsels en altijd is daar Takkie. Samen lopen ze stad en land af. En ze maken meestal wel iets bijzonders mee. Laura beschrijft dat op haar eigen sprankelende manier.

Wat een heerlijk herkenbaar boek. Voor iedereen die z’n leven met een eigen Takkie deelt. En zeker voor wie in Amsterdam woont en de buurt (her)kent. Loop een stukje op, samen met Laura en Takkie. Ik beloof je: dit boek lezen is een feest!

Titel: Loslopen
Door: Laura van der Haar

Wil je dit boek lezen?

Je kunt Loslopen hier bestellen:

Of koop één van deze boeken

Loslopen
Hond Vermist
Peggy & Me (EN)
Afblijven of ik bijt!
Kalmerende signalen
Underwater Dogs
Help, ik heb een asielhond
Max the Miracle Dog (EN)
Buiten met je hond
Snoep Dog
Dan neem je toch gewoon een nieuwe
Jasper en zijn knecht
Een Spaans hondje
Onderweg met Roadie
De hond als medemens
Daan een Portugees op voetkussentjes van fluweel

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This