woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Met de hond het water op

Vakantie met hond

schip ahoy, hond aan boord

Veel watersporters zijn ook hondenliefhebbers. Maar hoe neem je je hond veilig mee het water op? Daar zijn een paar mooie boeken over verschenen.

Je hond veilig aan boord

Ben je watersporter en wil je je hond graag meenemen tijdens je vakantie op een schip? Dan vraag je je misschien af waar je rekening mee moet houden, hoe doe je dat veilig? Tijdens een puppytraining die ik volgde vroegen 2 zeilers hiervoor de hondenjuf om raad. Het antwoord weet ik niet meer, maar wel dat er in Nederland aardig wat echte boothonden met stoere zeepoten rondstappen. En dat voorbereiding het halve werk is.

Boothonden

Regelmatig zie ik een werkboot langsvaren met een grote zwarte hond aan dek. Vaak ligt hij rustig op z’n kussen. Ook ken ik een stoere flatcoated retriever die zelfs met windkracht 5 op het IJsselmeer, beneden in de kajuit lekker ligt te slapen. Zo zijn er voorbeelden genoeg van stoere boothonden die zich aan boord helemaal op hun gemak voelen.

Mijn eigen cockertje ging als 5 maanden oude pup voor het eerst mee aan boord van een sloep. We maakten een prachtige najaarstocht over de Hollandse IJssel, dwars door het Groene Hart. Je rook de herfst al een beetje. De tocht ging tijdens die zonnige najaarsdag langs pittoreske plaatsjes en perenboomgaarden vol plukrijpe peren. Gevaarlijk werd het niet, maar van tevoren vroeg ik me wel af hoe het zou gaan met zo’n beweeglijke pup aan boord. Daarom ging er zekerheidshalve toch een hondenzwemvestje mee.

Honden aan boord

Voor wie heerlijk ontspannen wil genieten van een vakantie met z’n trouwe maatje op het water of in een waterrijke omgeving is er het boek ‘Honden aan boord’ van Trudie Rutten. Hiermee bereid je je goed voor. Dit in 2012 verschenen boek is een aanrader voor iedereen die met hond het ruime sop kiest of in de buurt van water verblijft.

Aan bod komen ondermeer specifieke situaties die zich aan boord kunnen voordoen. Denk aan tussen wal en schip raken, lopen op een looplank, oververhitting of juist onderkoeling. En het geeft ook praktische oplossingen en hulpmiddelen voor een fijne bootreis en tips voor hondvriendelijke havens en restaurants. Het boek wordt afgesloten met recreatieve vaarroutes in Nederland, België en Frankrijk.

Beste maatjes op het water

Later kwam een aanvullende editie uit: ‘Honden aan boord editie 2016-2017 de beste maatjes op het water. Hierin kun je lezen over nieuwe onderwerpen, zoals watersporten met honden, varen met honden in Engeland en veiligheid rondom water.

Boek een vakantie met hond

Natuurhuisje
Belvilla
Heerlijke huisjes
Landal GreenParks
Mooi Twente Lodges
TinyParks
Roompot vakantieparken
RCN Vakantieparken
Natuurhuisje
Belvilla
Heerlijke huisjes
Landal GreenParks
Mooi Twente Lodges
TinyParks
Roompot vakantieparken
RCN Vakantieparken

Woody&Co in je mailbox


Af en toe een berichtje van Woody&Co in je mailbox ontvangen? Laat dan je naam en e-mailadres achter.

 


Woody&Co

Woody&Co is een online magazine voor hondenvrienden. Met hondenactiviteiten, korte interviews, portretjes, mooie foto’s, leesvoer, tips, wereldhonden en meer.
> Zo kwam het allemaal

Alles voor je hond:

Petsonline
Petsonline
Brekz
Brekz
Bol.
Bol.
Voormijndier
Voormijndier
Petsplace
Petsplace
Fonq
Fonq
Medpets
Medpets
Petsonline
Petsonline
Brekz
Brekz
Bol.
Bol.
Voormijndier
Voormijndier
Petsplace
Petsplace
Fonq
Fonq
Medpets
Medpets

Pin It on Pinterest

Share This