woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Binnenkort is het weer zover: 4 oktober, dierendag! En dan zijn er weer allerlei speciale acties of evenementen voor onze honden. Of juist voor dieren die het minder goed hebben. We hebben de leukste voor je bij elkaar gezocht.

Iets extra’s voor dierendag

Jouw hond heeft vast een superfijn hondenleven. Met flinke wandelingen, lekkere eten en veel aandacht. Maar je harige vriendje kun je natuurlijk nooit genoeg verwennen. Dus wil je iets extra’s doen op 4 oktober, voor je woef of voor andere dieren dan zijn er nog wel wat opties.

De leukste acties en tips voor dierendag

  • Geef aan de dierenbescherming tijdens de jaarlijkse collecteweek (1 t/m 7 oktober).
  • Doe samen met je woefie (of met een compleet team) op zondag 1 oktober mee aan de Hondenvoorhonden-loop van de Koninklijke Hondenbescherming en laat je sponsoren. Een leuke dag voor jullie én je haalt geld op voor de bouw van een gespecialiseerd hondenopvangcentrum voor oude kwetsbare honden. Win-win!
  • Laat je hond op zondag 1 oktober uitrazen tijdens ‘Expeditie Dierendag’ in het outdoorpark in Almere. Speciaal voor jouw harige vriend is er een parcours uitgezet met hindernissen en uitdagingen. Er is een barretje met drankjes voor alle baasjes en een kraampje met leuke spulletjes voor je hond en jou. Ook kun je samen met je hond op de foto.
  • Doe mee aan de Hondenplons in Gulpen. Of hondenzwemmen zoals ze het noemen. Van 12.00 tot 18.00 uur kun je hiervoor terecht in het Mosaqua Subtropisch Zwemparadijs. Het kost €1 per hond, de opbrengst gaat naar hun vaste goede doel: het Ronald Mc DonaldHuis in Maastricht.
  • Geef een (extra) dierendag-gift aan Stichting Dierenlot en steun daarmee lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn.
  • Doe mee aan de ‘Eet-geen-dierendag’ van Wakker Dier. En geef je hond die dag eens een vegetarisch hapje. 😁
    Hoe het zit met vegetarisch of zelfs vegan voer? Lees er meer over op de site van Pets Place.

Kokkerellen

Ook kun je een extra lekker hapje voor je hond maken. Zo heeft grootgrutter AH een Crispy zalmtartaar-recept op de website staan, voor een exquise maaltijd. Ziet er heerlijk uit, maar die mayo-light in het recept? Laat dat maar lekker weg.

Dit kun jij doen voor dierendag

Je kunt het ook dichter bij huis zoeken en zelf iets leuks bedenken of doen.

Veel plezier samen!

Ook lezen

Pin It on Pinterest

Share This