Gefeliciflapstaart! Ben je zo dol op je hond dat je wil uitpakken met z’n verjaardag? Of heb je een andere reden om een feestje voor ‘m te vieren? De leukste ideeën voor jouw partyanimal vind je hier.

1. Bak een verjaardagstaart

Wat is er feestelijker dan een heuse verjaardagstaart op een verjaardag. Je hond zegt ook vast geen nee tegen zijn eigen hondentaart. Je hebt speciale hondenbanketbakkers. Of duik zelf de keuken in. Op Verhuisdieren vind je een heerlijk (en gezond) recept voor een hondenverjaardagstaart.

Gebruik een lekker recept uit Snoep Dog

Er staan ook hele leuke, gezonde hondenrecepten in Snoep Dog, een boek vol gezonde snacks voor je hond. Zoals bijvoorbeeld de heartbiet cake. Ziet er super uit en bestaat uit onder meer uit bietjes, visolie, tonijn, ei. Helemaal geschikt dus voor jouw hond.

Een hondentaart die je niet hoeft te bakken

Of maak deze supersnelle verjaardagstaart uit het filmpje van Petsplace. Daar komt geen oven aan te pas. En lees stap voor stap hoe je die taart maakt en wat de ingrediënten zijn.

Bestel een hondenverjaardagstaart

Heb je geen tijd of zit het bakken niet zo in je vingers? Je kunt een hondenverjaardagstaart natuurlijk ook bestellen. Bijvoorbeeld bij Doggi.

2. Organiseer een hondenfeestje

Nodig wat hondenvriendjes van jouw jarige job uit en spreek er mee af in het bos of een speelveld.

Organiseer een aantal activiteiten. Zoals een zoekspel, zet een behendigheidsparcours op, of maak een groepswandeling. En zorg voor lekkere hondensnacks voor onderweg of een doggybag die elke hondenbaas voor zijn hond na afloop meekrijgt. En natuurlijk ook voor een versnapering voor de baasjes.

3. Verjaardagsslinger met hondjes

Versier je huis met een eigengemaakte verjaardagsslinger met hondjes, zoals je vroeger een papieren poppetjesslinger maakte. Vouw hiervoor een reep papier (10 tot 20 cm hoog) op als harmonica. Aan de linker en rechterkant van het papieren pakketje zitten dus de vouwen van het papier.

Teken nu het silhouet van een hond op dit pakketje. Zorg dat een deel van de tekening aan beide kanten de rand van het papier raakt. Knip nu het silhouet uit. Aan beide randen blijft dus een deel van de tekening heel, waardoor het papier aan elkaar blijft zitten als je het pakketje uit elkaar trekt. Nu heb je je hoogstpersoonlijke honden-verjaardagsslinger. Dit kun je natuurlijk ook doen met de vorm van bijvoorbeeld een botje.

Zien hoe je zo’n papieren slinger maakt? Op wikihow zie je een voorbeeld hoe je een slinger met papieren poppetjes maakt.

4. Leer je hond een nieuwe truc

Samen dingen doen, dat vind je hond toch echt het leukst. Dus leer je hond vandaag wat nieuws. Kijk bijvoorbeeld op het youtube-kanaal van KNGF Geleidehonden voor wat leuke ideeën:

5. Spelen met een nieuw speeltje

Een nieuw speeltje valt bij je hond altijd in de smaak. En wat ook leuk is, is een hondenpuzzel. Zo moet hij z’n hersens gebruiken en daar wordt ‘ie weer lekker voldaan en moe van. En jullie zijn er samen mee bezig.

6. Laat je hond een snack uitzoeken

Neem je hond mee naar de dierenwinkel. Sommige hebben van die manden die op de grond staan vol lekkers. Laat je hond zelf (aan de lijn) zijn lekkerste snack uitzoeken.

7. Verras je hond (en jezelf) met een nieuwe halsband

Is de oude halsband een beetje aftands geworden? Verwen je hond en jezelf met een mooie nieuwe halsband en/of lijn waar hij de show mee steelt. Wat is dan een betere aanleiding dan z’n verjaardag? Oké deze is meer voor jou dan voor je hond. 😊

8. Doe een leuke workshop samen met je hond

Heb je altijd al iets nieuws willen proberen? Wat is er leuker om dat nu te doen. Wat voor een workshop? Bijvoorbeeld speuren met je hond, suppen met hond. Kijk maar eens op de pagina ‘Actief‘.

9. Bezoek een hondenspeeltuin

Of dit voor jouw hond ook echt een feestje is? Dat weet je zelf het beste, want sommige honden krijgen er stress van. Maar vind je hond dit leuk, ga dan samen naar een hondenspeeltuin. En ook hier kun je afspreken met een paar van z’n hondenvrienden. Zoals bijvoorbeeld de Hondenspeeltuin Midden-Drenthe.

10. Ga samen zwemmen

Is je hond een echte waterrat? Afhankelijk van het seizoen kun je naar het hondenstrand gaan en samen met hem zwemmen. Of gooi met een bal.

11. Bezoek een nieuw uitlaatgebied

Pak je wandelschoenen en een rugzakje. Stop er water, koekjes en lekkers in voor jou en je hond en ontdek samen een nieuw wandelgebied. Inspiratie opdoen? Kijk dan eens bij deze 8 sites vol leuke wandelingen met hond.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This