Denk je aan het kopen van een (honden)bakfiets maar weet je nog niet welke? Of ben je in Nederland op vakantie en lijkt het je leuk om samen met je viervoeter prachtige fietstochten te maken? Je kunt een (honden)bakfiets ook huren!

Een hondenbakfiets langer uittesten door te huren

Het is best een stap, een hondenbakfiets kopen, want zo goedkoop zijn ze niet. Dan wil je wel graag zéker weten dat je de juiste keus maakt. Vaak kun je wel een testrit maken. Maar misschien vind je dat niet voldoende en wil je zo’n fiets wat langer kunnen uittesten. Want is het wel zo handig als je denkt? Huur dan eerst eens een bakfiets (waar een hond in mag) en ontdek of het voor jou echt werkt.

Niet kopen maar huren of leasen

Heb je een bakfiets niet zo vaak nodig en zal deze door er één te kopen meer stilstaan dan dat je deze gebruikt? Als je toch af en toe met een bakfiets op pad wil is het huren van een (deel)bakfiets of het leasen waarschijnlijk een betere oplossing. Check bij het huren wel even of een hond erin mag. Vaak gaat het namelijk om een normale bakfiets en niet om een speciale hondenbakfiets.

Fietsen tijdens je vakantie

Een andere reden om een (honden)bakfiets te huren is om prachtige fietstochten te maken in Nederland tijdens vakantie of tripjes weg. Samen met je harige vriend. Steeds meer fietsverhuurbedrijven springen hier op in. Door de verhuur van fietsen met hondenmand, hondenkar. Én de verhuur van (honden)bakfietsen, al dan niet elektrisch.

Huren van een (honden)bakfiets

Hoe vind je een bakfiets die je kunt huren? Daarvoor heb je verschillende opties:

  • Zoek via Google. Type bijvoorbeeld ‘hondenbakfiets verhuur Texel’ in of ‘bakfiets verhuur Texel’.
  • Kijk op 1daytravel.com. Dit is een populaire vergelijkingssite voor het huren van vervoermiddelen in Nederland. Superhandig, want typ maar eens bakfiets Terschelling in of bakfiets Zeeland en je krijgt resultaten.
  • Of zoek op huren.nl, waarop je ook bakfietsen vindt. Je typt een plaatsnaam in en krijgt meteen een overzicht van fietsverhuurbedrijven die ook bakfietsen verhuren. Je kunt de straal van je zoekopdracht ook vergroten met bijvoorbeeld 10km of meer.
  • Zoek op het deel/leenplatform Peerby. Woon of bezoek je bijvoorbeeld Den Haag? Dan vind je via Peerby al snel bakfietsen die je kunt huren. En soms zelfs bakfietsen die je kunt lenen.
  • Huur een elektrische deelbakfiets via Cargoroo. Je kunt hun deelbakfietsen al huren in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Arnhem, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Berlijn, Eindhoven.
  • Ken je de app Hely? Die is er speciaal voor het huren van deelvervoer waaronder de (honden)bakfiets. Elektrische bakfietsen huur je via Hely nu al in Amsterdam, Ede, Haarlem, Rijswijk, Rotterdam en Utrecht.

Check bij deze opties voor de zekerheid wel even of het oké is dat je hond meegaat in de bakfiets. Meestal gaat het bij huren namelijk om normale bakfietsen.

Leasen van een hondenbakfiets

Wil je toch écht een hondenbakfiets maar is kopen voor jou een brug te ver? Dan is leasen jouw oplossing. De meeste hondenbakfietsmerken bieden deze optie aan. Voor een vast bedrag per maand. Reparatie, onderhoud, verzekering, pechhulp? Het zit er meestal bij in.

Of kijk eens bij:

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This