woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Denk je aan het kopen van een (honden)bakfiets maar weet je nog niet welke? Of ben je in Nederland op vakantie en lijkt het je leuk om samen met je viervoeter prachtige fietstochten te maken? Je kunt een (honden)bakfiets ook huren!

Een hondenbakfiets langer uittesten door te huren

Het is best een stap, een hondenbakfiets kopen, want zo goedkoop zijn ze niet. Dan wil je wel graag zéker weten dat je de juiste keus maakt. Vaak kun je wel een testrit maken. Maar misschien vind je dat niet voldoende en wil je zo’n fiets wat langer kunnen uittesten. Want is het wel zo handig als je denkt? Huur dan eerst eens een bakfiets (waar een hond in mag) en ontdek of het voor jou echt werkt.

Niet kopen maar huren of leasen

Heb je een bakfiets niet zo vaak nodig en zal deze door er één te kopen meer stilstaan dan dat je deze gebruikt? Als je toch af en toe met een bakfiets op pad wil is het huren van een (deel)bakfiets of het leasen waarschijnlijk een betere oplossing. Check bij het huren wel even of een hond erin mag. Vaak gaat het namelijk om een normale bakfiets en niet om een speciale hondenbakfiets.

Fietsen tijdens je vakantie

Een andere reden om een (honden)bakfiets te huren is om prachtige fietstochten te maken in Nederland tijdens vakantie of tripjes weg. Samen met je harige vriend. Steeds meer fietsverhuurbedrijven springen hier op in. Door de verhuur van fietsen met hondenmand, hondenkar. Én de verhuur van (honden)bakfietsen, al dan niet elektrisch.

Handig voor onderweg

Ga je tijdens je vakantie lekker met de hond op pad met een (gehuurde) bakfiets? Vergeet dan niet water voor je hond, een thermoskan, rugzakje en fietsroutes mee te nemen.

Waterfles – bakje voor de hond – voor onderweg – Adori
Falke fietsatlas Nederland – knooppunten – lf-routes
Thermoskan – 500ml – pulver
Zadelhoesje
Rugzakje – 14 liter – opbouwbaar
Nivea zonnebrand spray – spf 30
Allermooiste fietsroutes van Nederland – boek – ANWB
Regenjas en poncho – Maium
Waterfles – bakje voor de hond – voor onderweg – Adori
Falke fietsatlas Nederland – knooppunten – lf-routes
Thermoskan – 500ml – pulver
Zadelhoesje
Rugzakje – 14 liter – opbouwbaar
Nivea zonnebrand spray – spf 30
Allermooiste fietsroutes van Nederland – boek – ANWB
Regenjas en poncho – Maium

Huren van een (honden)bakfiets

Hoe vind je een bakfiets die je kunt huren? Daarvoor heb je verschillende opties:

 • Google: zoek via Google. Type bijvoorbeeld ‘hondenbakfiets verhuur Texel’ in of ‘bakfiets verhuur Texel’.
 • Baqme: Met de Baqme-app kun je een elektrische bakfiets huren in de steden: Rotterdam, Den Haag, Gent (Belgie), Amsterdam, Ede, Utrecht. En binnenkort in Eindhoven.
 • 1daytravel: kijk op 1daytravel.com. Dit is een populaire vergelijkingssite voor het huren van vervoermiddelen in Nederland. Superhandig, want typ maar eens bakfiets Terschelling in of bakfiets Zeeland en je krijgt resultaten.
 • huren.nl: zoek op huren.nl waarop je ook bakfietsen vindt. Je typt een plaatsnaam in en krijgt meteen een overzicht van fietsverhuurbedrijven die ook bakfietsen verhuren. Je kunt de straal van je zoekopdracht ook vergroten met bijvoorbeeld 10km of meer.
 • Peerby Zoek op het deel/leenplatform Peerby. Woon of bezoek je bijvoorbeeld Den Haag? Dan vind je via Peerby al snel bakfietsen die je kunt huren. En soms zelfs bakfietsen die je kunt lenen.
 • Cargaroo Huur een elektrische deelbakfiets via Cargoroo. Je kunt hun deelbakfietsen al huren in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Arnhem, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Berlijn, Eindhoven. Op bijvoorbeeld de website van de gemeente Amsterdam kun je precies zien waar deelbakfietsen zijn.
 • Hely Ken je de app Hely? Die is er speciaal voor het huren van deelvervoer waaronder de (honden)bakfiets. Elektrische bakfietsen huur je via Hely nu al in Amsterdam, Ede, Haarlem, Rijswijk, Rotterdam en Utrecht.
 • ListNRide: in Amsterdam kun je met ListNRide een van de 22 bakfietsen huren.
 • De bakfietsen van Babboe kun je ook huren, bij zo’n 27 fietsenwinkels of verhuurders verspreid door het land.
  Let op: De NVWA heeft op 14 februari 2024 besloten dat Babboe tijdelijk geen (honden)bakfietsen mag verkopen. Bepaalde typen bakfietsen moeten worden teruggeroepen, waaronder de Babboe Dog / Dog-E.
 • Black bikes: Via Black Bikes kun je in Den Haag, Diemen, Haarlem, Utrecht en op meerdere plekken in Amsterdam een bakfiets huren.

Check bij deze opties voor de zekerheid wel even of het oké is dat je hond meegaat in de bakfiets. Meestal gaat het bij huren namelijk om normale bakfietsen. En maak van te voren een reservering, zodat je niet achter het net vist als jij met je hond op pad wil.

Leasen van een (honden)bakfiets

Wil je toch écht een hondenbakfiets maar is kopen voor jou een brug te ver? Dan is leasen jouw oplossing. De meeste hondenbakfietsmerken bieden deze optie aan. Voor een vast bedrag per maand. Reparatie, onderhoud, verzekering, pechhulp? Het zit er meestal bij in.

 • Babboe (vanaf 24 maanden).
  Let op: de NVWA heeft op 14 februari 2024 besloten dat Babboe tijdelijk geen (honden)bakfietsen mag verkopen. Bepaalde typen bakfietsen moeten worden teruggeroepen, waaronder de Babboe Dog / Dog-E.
 • Nihola dog via fietsleaseholland (vanaf 36 maanden)

Of kijk eens voor het leasen van een gewone bakfiets bij:

Check bij deze opties voor de zekerheid wel even of het oké is dat je hond meegaat in de bakfiets. Want bij leasen gaat het meestal om een gewone bakfiets en geen speciale hondenbakfiets.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This