Wil je er eens lekker op uit? Een nieuw gebied verkennen? Stop die thermoskan, poepzakjes, water en hondenkoekjes in een rugzak en trek de wandelschoenen aan. Je vindt hier 8 sites vol ‘wandelingen met hond’.

Speciaal voor jou en je hond vind je hier een overzicht van sites met leuke wandelroutes waar je hond ook welkom is! Niet overal mag je hond los. Wil je dit wel? Verdiep je er dan even goed in. Zeker tijdens het broedseizoen en honden – terecht – vaker aan de lijn moeten.

1. Wandelen met je hond, 41 loslooproutes!

Via het filter van de Wandelzoekpagina kun je filteren op honden aangelijnd of honden loslopend toegestaan. Het filter op loslopend leverde 41 mooie loslooproutes in Nederland op! En klik je door op een ‘wandeling met hond’ dan krijg je alle informatie en zie je op een landkaartje precies waar in Nederland je moet zijn. Handig!

2. Wandelen met hond, in Utrecht

Nederland is niet zo groot, dus het midden van het land (Utrecht) is voor de meesten wel goed te bereizen als je eens een ander gebied wilt verkennen. Het Utrechts Landschap geeft mooie wandelingen op de Utrechtse heuvelrug, Valleigebied en Vecht- en Plassengebied. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

3. Wandelen met hond, in het hoge Noorden

Op de website Vanplan staan een paar leuke wandelingen met hond in Friesland. Variërend van de wadden (Vlieland en Ameland), routes in het Drents-Friese Wold tot een wandeling door natuurparel Het Easterskar.

4. Wandelen met je hond, in Drenthe

Informatie over wandelen in Drenthe vind je op de website van het Het Drentse Landschap. Je vindt er een heel handig overzicht waarop je precies ziet waar je hond wel (maar soms ook niet) welkom is.

5. Wandelen met je hond, in Twente

In het mooie Twente vind je ook de leukste wandelgebieden waar je met je hond kunt wandelen. Op de site Visittwente staan tips voor losloopgebieden genoemd. De gebieden worden genoemd, je moet nog wel even op zoek naar meer informatie.

6. Wandelen met je hond, 10 losloopgebieden in Noord-Brabant

Eet een lekkere Bossche Bol of een worstenbroodje en wandel met Bello in Noord-Brabant. Dierencompleet geeft een overzicht van 10 losloopgebieden!

7. Wandelen met je hond, in Limburg

De hondenwandelclub heeft drie mooie Limburgse routes op de site staan. Waan je tijdens een van deze ‘wandelingen met hond’ even in het buitenland in het mooie glooiende Limburg.

8. Wandelen met je hond, rond kastelen

Zoek je eens wat anders? Waan je in oude tijden en maak een wandeling rondom een kasteel. Geniet samen met je hondje Floris (😊) van mooie doorkijkjes en de omringende landgoederen, bossen of heidevelden. Je vindt 6 ‘kastelenroutes’ op de site van Hondsdol.

landgoed Twickel, wandelingen met hond

Meer over wandelen met hond

Pin It on Pinterest

Share This