Vind je het ook zo fijn om er rond de feestdagen af en toe even lekker op uit te trekken met je hond? Voor wat frisse lucht en beweging? Even uit de drukte en lekker ontspannen. Grijp dan de riem en ga aan de wandel. Vind je hond ook fijn.

Nieuwe wandelroutes met de hond

Vaak loop je het bekende rondje. Omdat dat nu eenmaal in de buurt is. Maar mocht je eens wat nieuws willen ontdekken. We hebben 5 wandelingen voor je gevonden waar je hond (grotendeels) los mee mag. En het mooie? Op die sites waar we ze vonden staan nog veel meer wandelgebieden. Neus er vooral eens rond.

1. Rondwandeling vanuit Baarn, 10 kilometer

Utrecht, Baarn

Je wandelt in het ‘Het Baarnse Bos’, een vanouds koninklijk bezit dat als wandelpark is aangelegd. De wandeling loopt langs Paleis Soestdijk en de daarnaast gelegen bossen. Na zo’n 10 kilometer kom je weer uit bij station Baarn.
Meer over deze wandelroute vind je op de wandelzoekpagina.nl

2. Loetbosroute, 10 kilometer

Zuid-Holland, Ouderkerk a/d IJssel

De Loetbosroute loopt door het Groene Hart en de openheid van het veenweidelandschap. Maar ook door plukjes bos zoals het Loetbos. Dit is een 10 kilometer lang en 180 hectare groot gebied waar honden (met uitzondering van het fietspad en de kinderspeelplaatsen) het hele jaar door los mogen lopen. Natuurlijk staat je hond wél onder appel.
De hele route staat op de site van de ANWB, met alle informatie die je nodig hebt.

wandelen met hond

3. Loonse en Drunense Duinen

Noord-Brabant, Udenhout

Het grootste stuifzandcomplex van Europa ligt in Nederland. Je vindt het tussen Tilburg, Waalwijk en ‘s -Hertogenbosch: Nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Het gebied heeft 2 loslooproutes en bij Bosch en Duin is een losloopgebied waar je hond los mag rennen, spelen en ravotten. Op andere plekken is je hond welkom aan de riem.
Natuurmonumenten vertelt je er alles over.

4. Dwingelderveld, rust en ruimte route, 18 kilometer

Drenthe, Dwingeloo

Het Dwingelderveld is uitgeroepen tot nationaal park en heerlijk rustig. Vanuit Dwingeloo loop je naar de bossen op het Lheederzand. Aan de zuidkant kijk je uit over het grootste heideveld van Nederland, de Dwingeloose Heide. Ook voor vogelliefhebbers is het een mooi gebied: je vindt er maar liefst 160 vogelsoorten.
De ANWB vertelt je meer over deze wandelroute.

5. Het Strokelbos

Gelderland, Harderwijk

Het gebied waar de honden los mogen lopen in het Strokelbos is groot: Van de Plaggenweg tot het dierenasiel De Ark. Het bos ligt aan de zuidwestkant van de Leuvenumseweg (N302). In het zuidwesten gaat het Strokelbos over in één van de losloopgebieden van Ermelo, het Ermelose Bos. Er zijn 3 gemarkeerde wandelroutes, van 5, 7,5 en 9 kilometer. Alleen de rode route (van 5 kilometer) loopt volledig door het losloopgebied.
Deze tip komt van Bever, waar je nog meer hondenroutes vindt.

Zie ook:

Pin It on Pinterest

Share This