Toegegeven, het is een stukje rijden, ons uitje naar het strand. Maar wat is het lekker om na een drukke dag te ontspannen aan zee, op het hondenstrand.

Met de hond aan het strand

Ik adem de zuivere en zilte lucht in, met het geruis van de branding op de achtergrond. En terwijl de dag langzaam verstilt, zakt in het westen de zon kalmpjes weg in zee. Natuurlijk geniet woef ook! Door achter z’n bal aan te rennen, in zee te zwemmen of met nieuwe hondenvriendjes te spelen.

Niet alleen in de zomer is het strand onze favoriet. Ook in de winter is het zo’n fijne plek, vooral voor een vroege start op een frisse, zonnige zondagochtend. Wat een energie krijg je daarvan!

Hondenstrand

We hebben er 1 favoriet strand voor, en dat is het hondenstrand van Noordwijk aan Zee. Dat stuk strand begint aan het eind van de Koningin Astrid Boulevard (afrit 1) en loopt in zuidelijke richting door tot het strand van Katwijk. Zoals ‘hondenstrand’ al aangeeft, mogen honden hier het hele jaar door loslopen, dus zelfs in de zomer.

Noordwijk, zomer

Bovendien is er tijdens het zomerseizoen een hele leuke strandtent die helemaal is ingesteld op honden. Bij aankomst op het terras kun je een bak water pakken en bij de koffie hoort standaard een hondenkoekje voor woef. Bij deze strandtent horen trouwens ook 5 strandhuisjes die je kunt huren en waar honden ook welkom zijn.

Wil je iets meer dan het strand zien? In Noordwijk is een leuke hondenwandelroute uitgezet. Een rondje van 6 km leidt je langs strand, maar ook door de duinen.

Plus
  • het hele jaar door toegankelijk voor honden
  • hondvriendelijke standtent
  • veel hondenvriendjes
  • poepzakjes bij strandafrit
Min
  • paarden rijden regelmatig over het strand (dus niet voor alle honden even geschikt)

Noordwijk, winter

Meer informatie?

Bekijk de folder ‘samen met uw hond naar het strand’ van de gemeente Noordwijk. Je ziet hier precies waar je hond in welk deel van het jaar welkom is op het strand en wat de regels zijn.

Pin It on Pinterest

Share This