Tegen consumentenvuurwerk

Het is een paar dagen voor Oud en Nieuw. Tijdens de late uitlaatronde klinkt plotseling een vuurwerkknal. Een buurhond rent in blinde paniek naar huis, niet te stoppen door z’n baas. Gelukkig komt hij heel thuis, maar het geeft maar weer aan hoe bang dieren zijn voor de geluiden (geur en lichtflitsen) van vuurwerk.

Vuurwerkoverlast

Wordt er bij jou in de buurt vuurwerk afgestoken en ervaar je overlast? Dan kun je dat melden bij de lokale politie: 0900-8844.

Vuurwerkmanifest

Met het Vuurwerkmanifest pleiten onder meer (oog)artsen, bedrijven en politici voor een verbod op vuurwerk afgestoken door consumenten. 

Niet dat de initiatiefnemers vinden dat vuurwerk de wereld uit moet, maar ze zijn voorstander van een andere vorm. Zoals grote professionele vuurwerkshows waar iedereen, op een veilige manier, van kan genieten. 

Ondertussen hebben al 66.000 particulieren en 1400 organisaties het manifest ondertekend. Waaronder de Dierenbescherming, KNGF Geleidehonden, Partij voor de Dieren, World Animal Protection, Vogelbescherming, Dier&Recht.

Onderteken het manifest

Denk jij er ook zo over? Bedrijven én particulieren kunnen het Vuurwerkmanifest steunen. Teken het hier.

Vuurwerkangst

Heb je een hond die bang is voor vuurwerk? Bekijk dan onze tips voor thuis en oudjaarsdag. Of kies voor een relaxed en vuurwerkvrij oud en nieuw door een paar dagen weg te gaan, zodat Oud en Nieuw voor iedereen feest is. Bekijk de lijst met vuurwerkvrije accommodatie.

Pin It on Pinterest

Share This