woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

29 superleuke sinterklaassurprises voor hondenvrienden

DIY

29 Surprises voor Sinterklaas

Slaat de sint-stress al toe? Moet er nog een originele surprise komen maar heb je geen idee wat en hoe? Geen paniek, bekijk hier een aantal superleuke surprise ideeën voor echte hondenvrienden.

Voor sommige surprises moet je echt aan de slag, andere zijn relatief simpel. En oeps…. heb je niet alle spullen voor je surprise in huis? Kijk dan eens bij de knutselspullen van bijvoorbeeld pipoos, bol.com, hema, xenos of hobbymax.nl.

Surprise 1: Hondentasje

Officieel bedoeld voor Halloween, maar wat is dit tasje leuk! Het is eigenlijk zélf al een cadeautje én er past een cadeautje in. Hoe je het maakt? Je leest het allemaal op de site van Martha Stewart als ‘puppy Halloween treat carrier’, en je hebt er onder andere karton, een hobbymesje en een lijmpistool voor nodig.
Hondentasje, sinterklaas surprise

Surprise 2: Best in Show

Is degene waarvoor jij een surprise maakt supertrots op zijn of haar hond? Dan is deze ‘Best in Show’ surprise van fabercastell wel heel leuk en passend. Want natuurlijk gaat er een eerste prijs mee naar huis als Bello of Fifi zou meedoen aan een hondenshow 😉  En in het podium kun jij je cadeautje kwijt. Wat heb je zoal nodig? Een doosje, karton, een schaar, verf, een lijmpistool, watjes, draad, en een stift.

Best in Show, sinterklaas surprise

Sinterklaascadeaus voor hondenbaasjes

Mok, Alex Clark, honden in de duinen
Hondenpuzzel – King – 1000 stukjes
Kinderparaplu met hondjes – Rex London
Boek, Een hond voor het leven
Hondenmok, Rex London
Voerbak, Blond
Blauwe LED halsband
Clayre & Eef sierkussen teckels
Nachtlampje, hond
Snuffie, lampje
Kalender 2024, Golden Retrievers
Notitieboekje A5
Teckel koffiemok
Beloningstasje
Clayre & Eef deurmat
Dwam hondenhalsband Janis Multicolor

Surprise 3: Van zwabbers…

Kijk nou eens, wat een cutie! We vonden deze surprise op de site van Lady Lemonade. En in dit filmpje zie je precies hoe je het maakt. Het cadeautje stop je in het doosje wat onder de harige berg zit. Je hebt er onder meer wat oude doosjes, wiebelogen, smal rood lint, een lijmpistool en een mop voor nodig.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Surprise 4: Een heuse Pinata

Voor de Schotse Terriër liefhebbers een heuse Scottie Pinata! Wat een toffe surprise. Deze kwamen we tegen op Paperglitterglue, waar je stap voor stap leest hoe je Scottie maakt. Ook kun je daar het patroon downloaden. En het mooie is, Scottie heeft een klepje waarachter je je cadeautje verstopt, dus Scottie kan na het feest mee naar huis (want natuurlijk sla je zo’n prachtige surprise niet kapot, toch?). Deze Scottie Pinata is gemaakt van karton en zwart crêpepapier en je hebt onder meer een hobbymesje en afplakband nodig.

Scottie pinata, sinterklaas surprise

Surprise 5: Pak je cadeautje mooi in…

Je cadeautje voor je hondenvriend kun je ook heel stylish inpakken. Zoals Beth O’Briant doet. Bekijk vooral ook haar andere inspirerende inpakvoorbeelden 🙂 Je vindt het misschien geen echte surprise, maar het is wel heel leuk. Al wat je nodig hebt: effen inpakpakier, een contrasterende kleur papier of karton, een schaar, potlood, hobbylijm, silhouette-tekening van een hond en een mooi organza lint of ander lint.

Surprise 6: Bliksems, dat is snel geregeld

Ja, je kunt ook een oud blik gebruiken om te upcyclen en je cadeau in te verstoppen. Hoe leuk is dat? Bovendien wordt het blik zelf ook nog een cadeautje: een koekjesblik voor het vierpotige koekiemonster.  en een Silhouette cameo Gevonden op livelaughrowe waar je ook nog 2 andere ideeën vindt. Nodig: gele spuitverflint,  een cricut snijmachine (als je die in huis hebt) of maak de stickers voor het blik zelf met stickervellen die je print met de printer.

surprise

Surprise 7:Tilda’s vrolijke teckel

Maak zo’n superleuke vrolijke teckel met een gratis patroon van Tilda’s World waarin je je cadeautje verstopt en je hebt 2 cadeau’s in een. Want zeg nou zelf, zo’n leukerd blijft toch ook in huis? Wel voor de crea bea’s onder ons die goed met naald en draad zijn. Wat heb je nodig: leuke stofjes, schaar, vulling, naald, draad, patroonpapier, kraaltjes voor de ogen, naaimachine.

Dapper Dachs, sinterklaas surprise

Vind hier je knutselspullen

Lijmpistool
Speelfigurenset honden
Gekleurd karton
Scharenset
Tissuepapier
Viltpakket
Krijtstift
Borduurgaren
Crêpepapier, pakket
Spuitverf (geel)
Papier-maché
Wiebeloogjes
Organza
Acrylverf
Stofjes

Surprise 8: Dolly surprise

Van YouTuber OnneDi (en zangeres Dionne Slagter) vonden we dit leuke filmpje. Van dozen maakt ze een surprise die lijkt op haar hondje Dolly. Handig dit filmpje, je ziet precies de stappen om tot zo’n Dolly-surprise te komen. Je hebt onder meer bruin kaftpapier, gekleurd karton, rood lint, piepschuim bollen voor de ogen en een lijmpistool nodig.

Surprise 9: Doggy bag

Is dit niet leuk en snel? Tover een papieren draagtas om tot een Doggy bag, met wat stukjes karton, een schaar en een beetje hobbylijm. Cadeautje erin en klaar ben je! De uitleg in stappen vind je op Darcy Miller Designs.

En wil je nog sneller zijn, dan kun je (ander ontwerp) via Etsy een template kopen.

doggy bag sinterklaas surprise

Surprise 10: Vind het koekje

Heb je niet veel tijd, of ben je niet zo van knutselen met papier? Dit is een snelle, leuke optie van sunnydayfamily: maak een hondenkoekjespot. Die pot komt later mooi van pas voor de hondenkluifjes en nu verstop je het cadeautje erin. Wat heb je nodig? Een glazen pot met schroefdeksel, schoonmaakalcohol, acrylverf, een kwast, een cricut snijmachine en zwart folie. Heb je geen cricut machine? Gebruik dan een krijtstift voor de tekst. Hoe je dat doet lees je op cecielmaakt.

surprise

Surprise 11: Maak een hond van je pakje

Maak van je cadeau een hondje. Simpel toch? deze vonden we op Artsyfartsymama Nodig: effen inpakpapier, plakband, knutselpapier, een zwarte viltstift, schaar en lijm. En google vooral ook eens op ‘dog valentines day box’, dan vind je nog meer leuke ideeën.

surprise

Surprise 12: Chinees hondje

Freelance illustrator en ‘paper engineer’ Tina Kraus ontwierp dit hondje voor het Chinese Jaar van de Hond (2018). Op haar site kun je de bouwplaat downloaden Hoe tof is dat! De poten kunnen bewegen en het staartje kan kwispelen. Je kunt er een ieniemienie cadeautje in verstoppen of hang een briefje met een aanwijzing waar het cadeau is verstopt om de nek van dit woefje. Alles wat je hoeft te doen is de bouwplaat uitprinten en met schaar uitknippen, met hobbylijm in elkaar plakken en splitpennen gebruiken voor de bewegende onderdelen.

Vind hier je knutselspullen

Lijmpistool
Speelfigurenset honden
Gekleurd karton
Scharenset
Tissuepapier
Viltpakket
Krijtstift
Borduurgaren
Crêpepapier, pakket
Spuitverf (geel)
Papier-maché
Wiebeloogjes
Organza
Acrylverf
Stofjes

Surprise 13: Schotse deurstopper

Voor een liefhebber van de Schotse Terrier is dit een leuke surprise. Verstop je cadeautje slim bij een naad, dan kan de surprise naderhand ook nog dienst doen als… deurstopper. Op Red Ted Art lees je hoe je hem maakt. Zoals je ziet heb je er een leuke (ruit)stof, naald en draad (of een naaimachine) en opvulmateriaal voor nodig.

surprise

Surprise 14: Zeeman’s wollige hondje

Zeeman, jawel de textielsuper, verrast met een mooie surprise. Bekijk in het FB-filmpje hoe je het maakt. Met onder meer met een oud doosje, wit inpakpapier, wit garen, een schaar, lijmpistool, wiebelogen.

Surprise 15: Snoopy’s hondenhok

Ja hoor, Snoopy’s hondenhok van Liz on Call. Hoe leuk is die? En een ideale verstopplek toch? De bouwplaat kun je downloaden. Je kunt ‘m ook uitvergroten. Print ‘m op stevig papier, snij ’t hondenhok uit met een hobbymesje vouw de randjes om en gebruik een plakstift om Snoopy’s hondenhok in elkaar te plakken.

ssurprise

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Surprise 16: Hondenkussentje

Voor de crea bea’s met naald en draad staat op earnesthomeco een super idee. Naai een kussenhoes (of koop er een) en borduur daar het silhouet op van een hond. Of maak het nog persoonlijker en borduur met borduurgaren het silhouet van de hond van diegene waarvoor je de surprise maakt. Het cadeautje? dat stop je in het kussen en je naait het naadje wat je hiervoor open hebt gelaten met de hand dicht. Met deze surprise geef je eigenlijk 2 cadeautjes in een. Want zeg nou zelf: zo’n kussen wil toch iedereen op z’n bank?

surprise

Vind hier je knutselspullen

Lijmpistool
Speelfigurenset honden
Gekleurd karton
Scharenset
Tissuepapier
Viltpakket
Krijtstift
Borduurgaren
Crêpepapier, pakket
Spuitverf (geel)
Papier-maché
Wiebeloogjes
Organza
Acrylverf
Stofjes

Surprise 17: Shaggy dog

Van 3 bolletjes wol en wat stukjes vilt, maak je shaggy dog. Bekijk de hele beschrijving op de site van Handmadecharlotte. Plak hem op je ingepakte cadeau en klaar is kees.

surprise

Surprise 18: Hondse flesstopper

Verf een fles matzwart (of welke kleur je maar wilt) en volg de instructie voor de flesstopper van Pretty Fluffy. Zo heb je een perfecte surprise, voor die mooie pen of een ander klein cadeautje. Nodig heb je zoal: secondelijm, verf, kwast, fleskurken en hondenfiguurtjes.

surprise

Surprise 19: Origami hondje

Hoe leuk is dit hondje? Je maakt het van papier en het staat op (hoe kan het ook anders) op origamispirit. En ja, het is niet echt een surprise, klopt. Wel kun je je cadeau er mee aankleden, je kunt je gedicht tot dit hondje vouwen. Of schrijf op het papier van dit hondje de instructies waar het cadeau in het huis is verstopt. Tadaaaa! Moeilijk om te maken? Welnee. Er staat een prachtig filmpje van origamispirit op youtube, het leidt je er stap voor stap doorheen. En wat je nodig hebt zijn origamipapier, wat geduld en vouwkunst 🙂

surprise

Surprise 20: Tover een puddingbakje om…

Nodig: leeg bruin puddingbakje, een stift, stukjes vilt en karton, 2 wiebelogen, lijm. Stop je cadeautje in het lege bruine bekertje en plak dit dicht met een stukje karton. Draai ‘m om en maak met vilt de oren, neus, mond en plak de wiebelogen er op. Voila! Gevonden op het blog Cutefetti.

surprise

Surprise 21: Papieren labrador

Op het Amerikaanse Modern Dog staat deze grappige papieren labrador, waar je je presentje in verstopt. Hoe grappig is deze? Het template kun je op Modern Dog downloaden. Verder nodig? Karton, hobbymesje, metalen liniaal, lijm. Voilà, daar staat deze vrolijke lobbes.

surprise

Vind hier je knutselspullen

Lijmpistool
Speelfigurenset honden
Gekleurd karton
Scharenset
Tissuepapier
Viltpakket
Krijtstift
Borduurgaren
Crêpepapier, pakket
Spuitverf (geel)
Papier-maché
Wiebeloogjes
Organza
Acrylverf
Stofjes

Surprise 22: Snoepgoed doggy

Ook een hele snelle surprise is dit hondje wat is gemaakt van een bekertje. Bekertje, stukjes gekleurd karton en wat hobbylijm voor je het weet heb je een leuke verstopplek. Vul ‘m wel met pepernoten in plaats dropjes en ander snoepgoed. Gevonden op livinglocurto.com.
surprise

Surprise 23: Van blik, papier en kurk

Wat je al niet kunt doen met conservenblik, verf, kurk, draad, karton en hobbylijm. Credits: tout petit rien (scroll naar beneden naar ‘idées … pour Halloween’ ).

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Surprise 24: Dat staat er gekleurd op..

Gevonden als afstudeer-surprise op de site Handmadecharlotte. Maar je kunt ‘m natuurlijk prima maken als sinterklaassurprise. Al wat je nodig hebt: plastic hondje (volgens Charlotte te verkrijgen in een ‘dollar store’, bij ons zal dat een winkel a la Action zijn of gebruik deze hondfiguurtjes), verf, kwast, plastic bakje, (seconde)lijm, lettertang, karton (om het plastic bakje waar je het cadeautje in verstopt af te dekken). En dat is het! Of plak ‘m op een groter cadeau 😉

surprise

Vind hier je knutselspullen

Lijmpistool
Speelfigurenset honden
Gekleurd karton
Scharenset
Tissuepapier
Viltpakket
Krijtstift
Borduurgaren
Crêpepapier, pakket
Spuitverf (geel)
Papier-maché
Wiebeloogjes
Organza
Acrylverf
Stofjes

Surprise 25: Een last minute geval? Pak de cereals.

De credits voor dit idee gaat naar het Watermellon cat’s blog. Daar zie je ook stap voor stap hoe je van een pak cereals een hond maakt. Je moet alleen nog even bedenken hoe je je presentje hier in verstopt, ergens nog iets afdichten. 😉 Wat je nodig hebt is dus een leeg cerealspak, een stift, een hobbymesje.
surprise

Surprise 26: Duchy, het teckeltje van vilt

Tussen al die papieren surprises ook nog een naaiprojectje. Het staat op sewasoftie. En wat een cutie, dit teckeltje met de naam Duchy, dat je met de hand kunt naaien. Het template staat op sewasoftie. Nodig? Vilt voor het lijfje, vilt voor de pootjes en oortjes in een contrasterende kleur. Stukje wit en zwart vilt voor de oogjes en neus. En twee knoopje. Verder wat lijm, naald en draad en wat opvulmateriaal. Je stopt er een precious cadeautje in, zoals een setje oorbellen, of een hangertje. Of versier het ingepakte cadeau met Duchy.

surprise

Vind hier je knutselspullen

Lijmpistool
Speelfigurenset honden
Gekleurd karton
Scharenset
Tissuepapier
Viltpakket
Krijtstift
Borduurgaren
Crêpepapier, pakket
Spuitverf (geel)
Papier-maché
Wiebeloogjes
Organza
Acrylverf
Stofjes

Surprise 27: Glitter glam doggy

Jawel, ook dit is een Pinata, we vonden ‘m op ohhappyday. Maar in plaats van een doos, beplak je ballonnen in de vorm van een hond. Surprise hoor ik je denken? Nou ja, je kunt het cadeautje er niet in verstoppen. Hang een briefje met aanwijzingen om de hals van deze glitter glam dog en verstop het cadeau ergens in huis, tuin, garage of bijvoorbeeld op zolder. Nodig onder meer: ballonnen, papier mache, metallic crêpepapier,
lijmpistool
surprise

Surprise 28: Meet Bernie en Barkley

Je kunt ook twee sokpoppen maken en in een daarvan je presentje verstoppen. Want in welke zit het cadeautje? Hoe je Bernie en Barkley maakt staat op createstudio.blogspot. Nodig? 2 sokken, vulling, naald en draad, lint voor de halsband, een knoop voor de neus.

surprise

Surprise 29: Dog Topper Gift

Maak deze ‘Dog Topper’ die we op het youtube-kanaal van Freeform vonden en plak ‘m op de doos waar je cadeau in zit. Zo heb je een super surprise voor een hondenvriend. Hoe je ‘m maakt? Bekijk het filmpje. Sla een stapel vloeipapier en wat karton in en ga aan de slag!

Vind hier je knutselspullen

Heb je niet alle spullen voor je surprise in huis? Kijk dan eens bij de knutselspullen van bijvoorbeeld pipoosbol.comhemaxenos of hobbymax.nl.

Veel plezier met knutselen én pakjesavond

En heb je zelf een leuke hondensurprise gemaakt die je hier wilt delen? We voegen het graag aan de lijst met voorbeelden toe. Mail hiervoor je idee met beeld door aan onze redactie.

Lees ook:

Alle knutselspullen bij….

Bol.
Bol.
Hobbymax.nl
Hobbymax.nl
Xenos
Xenos
Hema
Hema
Pipoos
Pipoos
Bol.
Bol.
Hobbymax.nl
Hobbymax.nl
Xenos
Xenos
Hema
Hema
Pipoos
Pipoos
Bol.
Bol.
Hobbymax.nl
Hobbymax.nl
Xenos
Xenos
Hema
Hema
Pipoos
Pipoos

Woody&Co in je mailbox


Af en toe een berichtje van Woody&Co in je mailbox ontvangen? Laat dan je naam en e-mailadres achter.

 


Woody&Co

Woody&Co is een online magazine voor hondenvrienden. Met hondenactiviteiten, korte interviews, portretjes, mooie foto’s, leesvoer, tips, wereldhonden en meer.
> Zo kwam het allemaal

Kijk rond, lees verder en laat je inspireren!

Sinterklaascadeaus voor hondenbaasjes

Boek, Een hond voor het leven
Boek, Een hond voor het leven
Clayre & Eef sierkussen teckels
Clayre & Eef sierkussen teckels
Kalender 2024, Golden Retrievers
Kalender 2024, Golden Retrievers
Hondenmok, Rex London
Hondenmok, Rex London
Teckel koffiemok
Teckel koffiemok
Notitieboekje A5
Notitieboekje A5
Voerbak, Blond
Voerbak, Blond
Nachtlampje, hond
Nachtlampje, hond
Clayre & Eef deurmat
Clayre & Eef deurmat
Dwam hondenhalsband Janis Multicolor
Dwam hondenhalsband Janis Multicolor
Hondenpuzzel – King – 1000 stukjes
Hondenpuzzel – King – 1000 stukjes
Beloningstasje
Beloningstasje
Mok, Alex Clark, honden in de duinen
Mok, Alex Clark, honden in de duinen
Kinderparaplu met hondjes – Rex London
Kinderparaplu met hondjes – Rex London
Blauwe LED halsband
Blauwe LED halsband
Snuffie, lampje
Snuffie, lampje

Knutselspullen nodig?

Viltpakket
Viltpakket
Papier-maché
Papier-maché
Stofjes
Stofjes
Wiebeloogjes
Wiebeloogjes
Borduurgaren
Borduurgaren
Krijtstift
Krijtstift
Acrylverf
Acrylverf
Speelfigurenset honden
Speelfigurenset honden
Scharenset
Scharenset
Spuitverf (geel)
Spuitverf (geel)
Organza
Organza
Tissuepapier
Tissuepapier
Lijmpistool
Lijmpistool
Gekleurd karton
Gekleurd karton
Crêpepapier, pakket
Crêpepapier, pakket

Kennisbank: wat is….?

Pin It on Pinterest

Share This