Samen met je hond het water op? Met HondenSUP kan het. Hoor het gekabbel van het water, voel de wind door je haren. Bewaar je evenwicht en geniet samen van het waterlandschap waar je doorheen peddelt.

Stand-Up-Paddle met hond

Wat HondenSUP precies is? SUP staat voor Stand-Up-Paddle. Een watersport die vanuit Hawaï de wereld verovert. Sinds een aantal jaren wordt er ook in Nederland gesupt en de sport wordt steeds populairder. Tijdens het suppen sta je op een speciaal SUP-board (een soort surfboard) en je beweegt je voort met een lange peddel. Het is supergoed voor je spieren omdat je steeds balans moet houden. Bij HondenSUP gaat ook je hond mee op het board.

Welk materiaal is nodig?

Supschool ikSUP geeft les in HondenSUP. Zij gebruiken hiervoor het breedste supboard. En een hondenkleedje als markering voor de hond op het board. Verder heeft je hond een tuigje nodig. Zo kun je hem makkelijker uit het water krijgen als dat nodig mocht zijn. En je gebruikt een heupgordel voor jezelf, waar je hond aan vastzit. Kan een hond niet zwemmen (ja, ook dat kan), dan heb je voor je hond een goed passend zwemvest nodig. Natuurlijk neem je nog wat hondenkoekjes mee om die braverik onderweg te belonen.

Waarom HondenSUP?

Het is een prachtige manier om samen buiten te genieten van een waterrijke omgeving. Honden vinden het heerlijk, onderweg zien en ruiken ze van alles. Het is een mooie én vermoeiende ervaring voor ze. Bovendien is HondenSUP ook geschikt voor oudere honden of honden met een blessure.

Proberen?

Wil je ook eens met HondenSUP aan de slag? Supschool ‘ikSUP’ geeft HondenSUP op haar locaties in Loosdrecht en Schermer. Zo krijgt je hond een positieve eerste ervaring op het board.

Bekijk hier een filmpje van ikSUP en DogWalkTrail en krijg een beeld van HondenSUP.

Pin It on Pinterest

Share This