Actief met je hond bezig zijn kan ook met Treibball (Drijfbal). Het is een soort schapendrijven, maar dan met grote gekleurde gymnastiekballen. Bij het begin van het spelletje liggen de ballen een driehoek op het veld. Op jouw commando brengt je hond de ballen één voor één naar het doel.

Bij Treibball brengt de hond de ballen naar het doel door er tegen te duwen met schouder of neus. Op jouw teken hoort de hond de ballen zo snel mogelijk in het doel te brengen. Je mag je hond sturen met stem, handgebaren of fluitsignalen. Het is de bedoeling dat alle ballen binnen 15 minuten in de goal worden ‘gedreven’. Afhankelijk van het niveau gaat het om maximaal 8 ballen.

Voor welke hond is Treibball geschikt?

De sport is niet belastend voor je hond. Zeker niet als de ondergrond gras is. En ook heeft de hond er geen supergoede conditie voor nodig. Dat maakt Treibball óók uitstekend geschikt voor jonge en oudere honden.
Treibball is een hondensport voor honden die graag samen met hun baas aan de slag gaan. Het plezier van je hond staat hierbij voorop. Jij houdt tijdens het spel het overzicht zodat je hond zich op de bal kan concentreren. Dus als begeleider sta je in dienst van je hond.

Jan Nijboer ontwikkelde deze hondensport. Hij vertelde dat zelfs Chihuahua’s dit spelletje kunnen spelen. Maar dan natuurlijk wel met een aangepast formaat bal.

Treibball trainingen en wedstrijden

Er zijn verschillende verenigingen en hondenscholen die Treibball trainingen aanbieden. Voor meer informatie over deze hondensport, workshops, trainingen en wedstrijden kun je terecht op de website van Treibball Nederland:

Filmpje

Weten hoe Treibball er in de praktijk uitziet? Bekijk dan dit filmpje:

DVD Ausschnitt Treibball fuer Hunde from Nijboer, Christiane on Vimeo.

Pin It on Pinterest

Share This