woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Maak een prachtige herfstwandeling op 1 oktober samen met honderden andere hondenvrienden door mee te doen aan de 3e Honden voor Honden Loop van de Koninklijke Hondenbescherming. Wandel mee mét of zonder hond en haal geld op voor de opvang van oude en kwetsbare honden!

Honden voor Hondenloop

Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen aan de Honden voor Honden Loop die start vanaf het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn. Wandel samen met je hond, neem je gezin mee of ga met een groepje hondenvrienden. En je hoeft je hond niet mee te nemen, maar dat kan natuurlijk wel.

Er zijn 3 verschillende afstanden om uit te kiezen: 5, 10 of 20 kilometer. De routes starten vanaf het landgoed. Je wandelt door een prachtig natuurgebied en deels door bos.

Je kunt kiezen tussen starten in de ochtend of de middag als je de 5 of 10 kilometer gaat lopen. De 20 kilometer begint in de ochtend.

Naast het wandelen zijn er ook tal van activiteiten en standjes op een speciaal festival terrein.

Sponsorevenement

Met de Honden voor Honden Loop hoopt de Koninklijke Hondenbescherming samen met alle wandelaars zoveel mogelijk geld op te halen voor de opvang van oude en kwetsbare honden.

Prachtig doel toch?

Voor deelname wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 9,00 om de kosten van het evenement te dekken. Daarnaast wordt gehoopt op een donatie voor dat goede doel.

Je kunt je als deelnemer ook laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. Op hondenvoorhondenloop.nl kun je hiervoor een actie aanmaken. Op de website (even zoeken, maar je vind het ergens onder het kopje menu) vind je ook goede tips om jouw actie zo succesvol mogelijk te maken.

Het doel: opvang kwetsbare honden

Jouw hond loopt tijdens het evenement voor andere honden die het minder goed voor elkaar hebben. Voor kwetsbare honden die tussen wal en schip vallen. Denk bijvoorbeeld aan oude, verwaarloosde, mishandelde of gehandicapte honden. Honden die chronisch ziek zijn of voormalige laboratoriumhonden. De Koninklijke Hondenbescherming hoopt met de Honden voor Honden Loop geld op te halen om deze honden een nieuw thuis te bieden, waarvoor een speciaal opvangcentrum wordt ontwikkeld in Den Ham.

Regels zijn regels

Met zoveel honden bij elkaar zijn er natuurlijk wel wat regels voor het meenemen van je hond naar het evenement. Zo is je hond sociaal, fit en gezond, ruim je de hondenpoep op, ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen hond, laat je je loopse hond thuis en meer. Nou ja, logisch toch? Er staat een compleet reglement hierover op hun site.😊

Zo zag het er in 2021 uit

Wil je een beetje sfeerproeven? Bekijk dan het filmpje van de 1e Honden voor Honden Loop in 2021. Op een andere locatie (Erkemederstrand) en het was een beetje nat. Maar zoals je ziet mocht dat de pret niet drukken. Zo zag dat eruit:

Wandelschoenen aan?

Heb je zin gekregen om mee te doen? Kijk dan voor alle informatie over dit evenement op Honden voor Honden Loop

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This