Oudere mensen in contact brengen met oppashonden dat is eigenlijk waar het bij Stichting Oopoeh om draait. Zodat elke 55-plusser in Nederland die geen hond (meer) wil of kan nemen gelukkiger en gezonder wordt met een oppashond. Zij blij, de hondjes blij en de baasjes blij.

Wat is Stichting Oopoeh?

Stichting Oopoeh is een organisatie om 55-plussers een actiever en leuker leven te bieden met een oppashond. Andersom krijgen oppashonden natuurlijk een fijn, vertrouwd adresje voor als de eigen baas af en toe omhoog zit. Goed idee!

Ook organiseert de stichting (gratis) Oopoeh-uitjes voor de oppassers en de hondenbaasjes. En is er vanuit de stichting veel telefonisch contact met alle Oopoehs, voor een gezellig praatje of een luisterend oor. Dit gebeurt ook als een Oopoeh even niet oppast.

Voor wie?

  • Voor de senior die zelf geen hond meer kan of wil nemen. Zodat je toch kunt genieten van de gezelligheid, de beweging, de ontmoetingen.
  • Voor de honden die een fijn, vertrouwd adres nodig hebben. Voor als het baasje aan het werk is of om een andere reden van huis is.
  • Voor hondenbaasjes die af en toe een (vast) oppasadres nodig hebben.

Ambassadeur Janine Abbring vertelt

Hoe werkt Stichting Oopoeh?

Op de website van Stichting Oopoeh kun je als senior een profiel aanmaken. Maar je kunt je ook telefonisch aanmelden. Op de website staan de profielen van de honden die een oppas zoeken, die door de hondenbazen zijn aangemaakt.

Kennismaken

Heb je als Oopoeh een hond gezien die je leuk vindt, dan kun je via de website een kennismakingsgesprek aanvragen. Een Oopoeh matchmaker kijkt dan of baasje + hond en de Oopoeh op papier matchen. En als dat zo is dan vraagt de stichting of het baasje ook openstaat voor een kennismaking. Staan alle seinen op groen? Pas dan worden contactgegevens uitgewisseld en kun je zelf een kennismakingsgesprek plannen.

Stichting Oopoeh komt niet thuis bij de Oopoehs. Dus als baas kun je zelf zien of het huis van de Oopoeh geschikt is voor jouw hond.

Even een contractje opstellen

Is iedereen enthousiast? Dan kan het oppassen starten. De stichting raadt baasje en Oopoeh wel aan hiervoor een overeenkomst op te stellen. Op de site biedt de stichting een voorbeeldovereenkomst aan.

Is het gratis?

Voor de oppassers is de service gratis. Je hoeft nergens voor te betalen. Niet voor de inschrijving en ook voor de zorg van het dier betaal je niets.

De baasjes betalen eenmalig €50. En ze betalen maandelijks lidmaatschapskosten als er een match is. Vanaf dat moment is dat €15 per maand voor 1 hond. Of €25 per maand voor 2 honden.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This