Samen op weg naar een betere toekomst en een nieuw leven. Dat is wat Stichting Dutch Cell Dogs asielhonden én gedetineerden biedt met een uniek en succesvol trainingsprogramma voor mens en hond.

Wat is Stichting Dutch Cell Dogs?

Deze stichting zorgt ervoor dat gedetineerden en tbs-ers asielhonden trainen zodat deze honden meer kans maken op een nieuw thuis. Dit trainen doen ze onder begeleiding en met de clickermethode. De focus ligt op de honden, maar indirect worden de mensen hiermee ook geholpen.

Stichting Dutch Cell Dogs werd opgericht door Betty Buijtels en Marlies de Bats. Sinds 2009 is de stichting actief met trainingen aan gedetineerden waarmee zowel hond als mens een tweede kans krijgt.

Dit zegt Stichting Dutch Cell Dogs er zelf over

‘Zeker zelf naar gemaakt is één van de doorsnee reacties en aannames. Maar het leven is niet altijd even maakbaar. Achter tralies, geen vrijheid. Het overkomt mens én asielhond. En het is vreselijk om je vrijheid kwijt te zijn. Wij geven hen graag een tweede kans.’

‘Wij houden van honden en van mensen. Van een positieve kijk op het leven. Van een ‘click’  tussen mens en dier. Van een trainingsprogramma waarvan iedereen beter wordt. Dat is pas gerechtigheid.’

Ambassadeur Dutch Cell Dogs Candy Dulfer

Muzikante Candy Dulfer is ambassadeur van Stichting Dutch Cell Dogs en zegt dit over de organisatie:

Het doel van Stichting Dutch Cell Dogs

‘Een toekomst bieden aan mens én dier. In vrijheid. Dit doen we door gedetineerden en asielhonden samen te laten trainen. Tijdens positieve training krijgen ze veel aandacht en liefde en worden de honden weer lief en sociaal. Gedetineerden krijgen onvoorwaardelijke liefde van de hond, zelfvertrouwen en kijken weer positief naar de toekomst. Een echte win-win situatie, voor mens en dier.’

Stichting Dutch Cell Dogs is er voor:

  • Asielhonden die basisoefeningen leren en mensen weer leren vertrouwen.
  • Gedetineerden en tbs-ers.
  • Dierenasiels (hun honden worden getraind en klaargestoomd voor een liefdevol thuis).
  • Mensen die een fijne, sociale asielhond zoeken.

Baasje gezocht

Op de site van Dutch Cell Dogs vind je ook de honden die klaar zijn voor een nieuwe baas. Neem vooral eens een kijkje als je nadenkt over een nieuwe huisgenoot.

Dutch Cell Dogs steunen?

Wil je de stichting steunen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door vrijwilliger of donateur te worden. Stichting Dutch Cell Dogs heeft een ANBI-status.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This