Wil je een hond adopteren, zoek je een oppasdier of gaat het juist om herplaatsing van je hond omdat je er zelf niet meer voor kunt zorgen? Hiervoor is Stichting Verhuisdieren in het leven geroepen. Maandelijks vinden zo’n 900 huisdieren via deze website een nieuw thuis.

Wat is Verhuisdieren?

De website Verhuisdieren is een soort ‘datingsite’ waarbij mens en dier met profielen online aan elkaar worden gematcht. Met de hoop dat ze een levenslange relatie met elkaar aangaan. Niet alleen honden, maar ook katten en konijnen komen zo aan een nieuw adres, zonder dat er een asiel aan te pas komt. De dieren verhuizen dus direct van de oude naar de nieuwe baas.

Voor wie is Verhuisdieren?

  • Voor wie zoekt naar een adoptiehond of oppashond.
  • Voor wie plek heeft als tijdelijk gastgezin, ook voor honden met een probleem.
  • Voor wie niet meer voor z’n dier kan zorgen door ziekte, ouderdom of andere redenen. Of voor stichtingen met herplaatsers uit het buitenland.
  • Voor wie hulp zoekt bij de verzorging van hond (kat of konijn) omdat het teveel wordt, zodat het dier toch thuis kan blijven wonen.

Profiel aanmaken

Op de site maak je een profiel aan waarin je aangeeft wat jij belangrijk vindt. Op basis van je profiel ontvang je matches in je inbox van dieren die daar aan voldoen. Is er een hond bij waarvan je hart sneller gaat kloppen? Pas na betaling van €25 voor het steunen van de stichting ontvang je contactgegevens. Je moet dus serieus zijn en oprecht geïnteresseerd voordat je een volgende stap kunt zetten.

Initiatiefneemster Femke Pasquino-de Harde vertelt

Adoptiehonden uit binnen- of buitenland

De honden (en andere dieren) die op Verhuisdieren staan, daar kunnen de baasjes om verschillende redenen niet meer kunnen zorgen. Op de site staan ook honden uit het buitenland die door stichtingen worden herplaatst. Bij het zoeken op de site kun je hier op filteren.

Een hond adopteren of juist oppassen op een hond

Het gaat bij deze site trouwens niet alleen om adoptie. Je kunt ook op Verhuisdieren terecht als je op zoek bent naar een oppashond. Of juist als je als baas op zoek bent naar iemand die wil oppassen. Verhuisdieren geeft die optie bewust, om zo herplaatsing van dieren te voorkomen en mensen met elkaar in contact te brengen voor de verzorging van hond of kat.

Gastgezinnen

Ook kun je via Verhuisdieren in contact komen met gastgezinnen waar je hond of kat kan verblijven tot een nieuw baasje is gevonden. Of als het niet duidelijk is wanneer je weer voor je dier kunt zorgen.

Geen commerciële activiteiten

Op het platform mogen geen nestjes rashonden worden gedeeld. En ook hoge adoptievergoedingen kunnen niet worden gevraagd. Omdat het zoeken en plaatsen van dieren niet anoniem is en de gevraagde vergoedingen laag, vindt Verhuisdieren dat de gebruikers er vanuit kunnen gaan dat de adoptie betrouwbaar is en dat er geen commercieel belang is.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This