woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Op 29 oktober kunnen jij en je hond meedoen aan het (Prins) Dogsurvival evenement in Ede. Echt iets voor jullie als jij en je fitte hond lekker sportief zijn en houden van rennen, wandelen, klimmen, kruipen, doolhoven, water, modder en meer.

Wat is een Dogsurvival?

Zoals de naam van het evenement al aangeeft gaat het bij de dogsurvival Ede om een survivalparcours dat je samen met je hond aflegt. Een sportief evenement. Al rennend of wandelend leg je ongeveer 5 kilometer af over grotendeels onverhard terrein en kom je daarbij verschillende obstakels tegen. Denk aan onder netten doorkruipen, over hindernissen klimmen, water doorkruisen of door een doolhof lopen.

Tijdens de loop krijg je minstens 15 verschillende opdrachten. De ene keer is het een opdracht voor jou, de andere keer is het een opdracht voor je hond. Maar er zijn ook opdrachten voor jullie allebei.

Neem je de hindernis zonder fouten, dan mogen jullie verder. Gaat het niet goed, dan mag je de opdracht opnieuw doen, maar dan moet je wel achteraan sluiten. Besluit je de opdracht niet opnieuw te doen dan krijg je een penalty. Wat dat is, verschilt per hindernis.

Voor wedstrijdloper, recreant of team

Meedoen kun je als wedstrijdloper of recreant. Bij de recreanten kun je individueel starten, of als koppel, ouder met kind of zelfs met een compleet team.

Regels zijn regels

Zoals bij elk evenement zijn er regels en voorwaarden. Onder andere op het vlak van dierenwelzijn. Zo moeten de deelnemende honden minimaal 1 jaar oud zijn. Sta je zelf in voor je hond. Is je hond gevaccineerd of getiterd. Worden alle honden (zover mogelijk) vooraf door een dierenarts gecontroleerd op fitheid en gestel. Is het gebruik van bepaalde halsbanden verboden. Wordt iemand direct gediskwalificeerd en uitgesloten als er sprake is van fysiek geweld richting de hond en meer.

Geel lintje

Tijden de dogsurvival kun je met een geel lintje aan de riem van je hond aangeven dat jouw hond meer ruimte nodig heeft van andere honden. Voor andere deelnemers en hun honden geldt dat de regel om ruim afstand van deze honden te houden. De redenen voor het gele lintje zijn verschillend. De hond kan bijvoorbeeld bang zijn of door slechte ervaringen reactief naar andere honden reageren.

Dogsurvival Ede 2024

Twee keer per jaar kun je meedoen aan dit evenement. Dus heb je er helemaal zin in gekregen, maar is oktober iets te dichtbij? Noteer dan alvast de volgende datum: 24 maart 2024.

Trainen voor de Dogsurvival

Wist je dat je van te voren ook kunt trainen voor de dogsurvival? Een uur lang wordt er gewerkt aan conditie en techniek en samen met je hond kun je wennen aan hindernissen van de survivalrun.

Zo zag de survival er in 2021 uit

Wat kun je nou echt verwachten van de survival? Bekijk dit ontzettend leuke filmpje van James en Taako (service dog) uit 2021 en je weet waar je aan begint 😉

Meedoen aan de survival?

Wil je meedoen aan de dogsurvival in Ede? Schrijf je dan van te voren in. Bij een maximum aantal deelnemers sluit de inschrijving. Of als de inschrijftermijn is verlopen.

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This