Leuk is dat, zo’n hondenpuzzel waarbij Bello de verstopte brokjes eruit moet zien te krijgen. Maar is de lol bij jouw hond er na een tijdje ook een beetje af, omdat ‘ie de puzzel wel door heeft? Hoe handig is dan een speel-o-theek voor honden waar je zo’n puzzel kunt lenen!

Daarom is puzzelen zo goed voor je hond

Puzzelen met je hond is superleuk. Hij kan zijn neus heerlijk gebruiken en welke hond wil dat nou niet? Ook daag je je hond mentaal uit met puzzelen, wat nodig is voor een voldane, vrolijke hond vol zelfvertrouwen. Je kunt puzzelen ook inzetten als je hond bijvoorbeeld een blessure heeft of flink bejaard is, zo kan je hond toch z’n energie kwijt. Of als het écht de hele dag regent en jullie er na 3 keer te zijn natgeregend niet nog eens doorheen willen. Want een kwartiertje samen puzzelen schijnt overeen te komen met een uur wandelen, wist je dat?

Maar wat als de lol van deze puzzel voor je hond er nu toch echt weleens vanaf is? Omdat jullie al tijden met dezelfde puzzel spelen. Of omdat de puzzel te makkelijk is. Of omdat je een superslimmerik in huis hebt die elke puzzel razendsnel door heeft?

Kopen of lenen van een hondenpuzzel

Je kunt een nieuwe puzzel kopen die een tikje moeilijker is. Maar die puzzels zijn niet echt goedkoop. Als je een echte puzzelaar in huis hebt, dan is de speel-o-theek voor honden dé uitkomst. Hier kun je voor een klein bedrag puzzels lenen. Handig zo’n ‘bibliotheek’, waarmee je je hond steeds weer wat nieuws kunt aanbieden.

Waar kun je terecht?

Maar waar vind je zo’n speel-o-theek voor honden? Bekijk het in dit overzicht. De lijst is vast niet compleet. Mocht je er 1 weten die je wil laten toevoegen, stuur dan even een mail naar de redactie.

Overzicht van speel-o-theken voor honden

Check hier waar je bij jou in de buurt hondenpuzzels kunt lenen.

Friesland

Drenthe

Overijssel

Flevoland

Gelderland

Utrecht

Noord Holland

Zuid-Holland

Zeeland

Noord-Brabant

Limburg

België

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This