woodyco-banner-leesvoer-voor-hondenvrienden

Dierenvoedselbank voor als je het financieel zwaar hebt, een overzicht

Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te breien. Wat nou als je het eten voor je hond bijna niet meer kunt betalen? Daar moet je toch niet aan denken? Gelukkig bestaat de dierenvoedselbank waar je terecht kunt.

Door zaken als stijgende inflatie, hoge energiekosten, een verbroken relatie, ziekte of pure pech kunnen veel mensen tegenwoordig bijna niet rondkomen. En natuurlijk wil én moet je ook goed voor je hond zorgen. Jouw steun en toeverlaat, die in je hart zit, je blij maakt en die je troost, zeker als het allemaal tegenzit.  Maar waar haal je het geld voor voer vandaan, dat is met weinig geld een extra kopzorg.

Dierenvoedselbank

Gelukkig zijn er naast voedselbanken, ook dierenvoedselbanken. Bij deze voedselbanken kun je terecht voor voer voor je dier. Vaak zijn het particuliere initiatieven die draaien op donaties en de hulp van gedreven vrijwilligers en wisselt het aanbod van voer. De ene keer gaat het om een stichting met website. De andere voedselbank heeft alleen een facebookpagina. Ook zijn er dierenvoedselbanken die meerdere vestigingen hebben verspreid door het land. En er is ook een online dierenvoedselbank waar je een voedselpakket kunt bestellen. Je betaalt dan 12,50 per doos (de verzendkosten).

Dierenvoedselbanken stellen vaak eisen om er gebruik van te kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld een maximaal te besteden inkomen, een verplichte inschrijving bij een plaatselijke voedselbank of dat je woont in de gemeente waar de voedselbank actief is. Of je kunt voor een maximaal aantal huisdieren ondersteuning vragen.

Waar vind je een dierenvoedselbank?

Er zijn een aantal voedselbanken die diervoeding meegeven, als het er is. Daarnaast zijn er dus tal van dierenvoedselbanken verspreid door het land. Hieronder vind je een zo’n compleet mogelijk overzicht van deze dierenvoedselbanken. En een overzicht van dierenvoedselbanken in België. Mocht je er één missen, geef het dan svp door, dan wordt ‘ie toegevoegd.

Een dierenvoedselbank helpen?

Misschien heb je zelf geen hondenvoer van een dierenvoedselbank nodig, maar wil je graag helpen. Kijk dan vooral eens op de websites van dierenvoedselbanken bij jou in de buurt. Ze draaien op donaties en vrijwilligers, dus je bent vast welkom. 🙂

1. Dierenvoedselbank actief in meerdere provincies

2. Dierenvoedselbank per provincie

Het overzicht per provincie

Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Dierenvoedselbank

3. Dierenvoedselbank in België

Een overzicht van dierenvoedselbanken in België:

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This