Steeds meer wintersportgebieden hebben honden in dienst. Zoals deze ‘avalanche dogs’ in het Amerikaanse Jackson Hole Mountain Resort. Want een lawinehond is goud waard.

De lawinehond is de hardst werkende hond

De avalance dogs van het Jackson Hole Mountain Resort kun je wel de hardst werkende honden van de Jackson Hole vallei noemen, een skigebied in het westen van de Amerikaanse staat Wyoming. Dag in dag uit werken de honden met het Search and Rescue Team en oefenen ze zoek- en reddingswerk. Ze zijn voor hun handlers familie en leven bij deze patrollers in huis. En wat wij zien als werk, is voor de honden spel. De honden kunnen dan ook niet wachten om met hun handler mee naar buiten te gaan, de piste op. Met als ultieme beloning een spelletje touwtrekken.

Mee in de stoeltjeslift

De ‘Avy’s’ zoals de avalanche dogs ook wel worden genoemd zijn niet bepaald bang uitgevallen. Ze gaan mee in de stoeltjeslift (ja écht, kijk maar), gaan mee op de schouders van hun handlers die over de piste naar beneden skiën. Mee in de skigondel, op de snowscooter, of de banaan. Dat hebben ze van jongs af aan geleerd en de band tussen hond en handler is dan ook ijzersterk.

Zo belangrijk is een lawinehond

Wist je trouwens dat één lawinehond een oppervlak kan doorzoeken waar anders 40 mensen zoet mee zijn? Dat komt natuurlijk door hun extreem goede neus en omdat ze een stuk sneller zijn. Daarnaast zijn ze in allerlei soorten weersomstandigheden inzetbaar tot zelfs in het donker. Dus ja, een lawinehond is bij een noodsituatie in de sneeuw goud waard!

Ontmoet de Avy’s van Jackson Hole Mountain Resort

Dit mooie filmpje laat je zien wat de Avy’s van Jackson Hole Mountain Resort doen, hoe ze trainen en waarom ze zo belangrijk zijn. Ontmoet Sable, Goose, Ziggy, Cricket, Josie, Wookie en pup Luna.

Of lees er meer over de honden op jacksonhole.com.

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This