Denk je serieus na over een hond in je leven? Kijk dan zeker eens op de site van het LICG. Een onafhankelijke organisatie die veel en goede informatie biedt over het kopen en houden van huisdieren. Zo maak je een bewuste keus waar je goed over hebt nagedacht.

Wat is het LICG?

Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) is een onafhankelijke organisatie en heeft geen winstoogmerk. Met objectieve en betrouwbare informatie over het kopen en houden van huisdieren helpen ze mee aan het dierenwelzijn in Nederland. Dus of je nu op zoek bent naar een konijn, kat of hond, hier vind je een schat aan informatie.

Lees je in, voordat je een hond neemt

Wil jij graag een hond? Kijk dan zeker rond op de website van het LICG. Want wat heeft een hond precies nodig en kun jij dat bieden? En is die hond die je op het oog hebt wel de juiste hond voor jou? Wat zijn de erfelijke aandoeningen van een hondenras? En wat kost een hond eigenlijk? En dan gaat het niet alleen om de aanschafsprijs, maar alles wat er bij komt kijken, zoals bijvoorbeeld de kosten van spullen, voeding, medische uitgaven.

Rashondengids

Overweeg je een rashond? Kijk dan ook op de rashondengids.nl van het LICG. Hier vind je per hondenras allerhande informatie, zoals rasinformatie, waar je op moet letten bij de aanschaf en informatie over erfelijke aandoeningen van het ras. Ook kun je per hondenras een bijsluiter downloaden met nog meer informatie.

Cursus houden van honden

Wat betekent het om een hond te hebben? Het LICG heeft een gratis online cursus ‘houden van honden’ met 10 korte filmpjes waarin je precies kunt zien wat er bij komt kijken.

Folder ‘De aanschaf van een hond’

Lees ook zeker de folder die gaat over ‘de aanschaf van een hond’. Daarin staan zaken waar je niet meteen aan denkt, als je bijna niet meer kunt wachten om zo’n fijne vierpotige vriend voor het leven in huis te halen. Maar zaken die wel belangrijk zijn.

Puppy-checklist

Ook staat er een puppy-checklist op de site. Hierin staat waarop je moet letten bij het uitzoeken van je pup.

Pup in huis? Ontvang de puppykalender!

Heb je een pup in huis of krijg je binnenkort een pup? Schrijf je dan in voor de puppykalender van het LICG. Vanaf dat je pup 5 weken is (en dus nog bij de fokker is) tot week 26 van zijn jonge hondenleven, ontvang je een wekelijks een nieuwsbrief met de fijnste tips en weetjes over de ontwikkelingen die je pup doormaakt. Per week weet je dus waar jij aan moet denken. Die eerst 6 maanden zijn belangrijk om een goede basis te leggen. Met de hulp van de puppykalender maak je een goede start voor een fijn leven samen.

Die nieuwsbrief kan je veel steun geven bij het opvoeden en verzorgen van je pup. Zeker als je een nieuwbakken hondenbaasje bent. Maar ook als je als eens een hond in huis hebt gehad. Want zeg nou zelf, dat puppytijdperk is dan toch wel weer even geleden.

Is je pup ouder dan 5 weken? Geen probleem. Je ontvangt de nieuwsbrieven die horen bij de leeftijd van jouw pup.

Handig, ook als je al een hond hebt

Maar ook als je al zo’n vrolijke snuiter thuis hebt rondlopen is de informatie van de LICG heel praktisch en handig. Zo geven ze ook informatie over zaken als:

  • Gedrag en opvoeding (alleen thuis blijven, dreiggedrag, gedragstherapie)
  • Kind en hond
  • Ongewenst gedrag voorkomen
  • Verdedigen van voedsel en speeltjes
  • Gezondheid (hoe herken je pijn bij honden, wat is een maagtorsie, giardia, dementie en meer)
  • Puppyzaken (zoals leren en gedrag van de pup, socialisatie, opvoeding, cursussen)
  • Aanschaf en verzorging (zoals fietsen met de hond, spelen, vachtverzorging, voeding, gebitsverzoring)

Een schat aan informatie

Zoals je ziet biedt het LICG een schat aan informatie. Neus er vooral eens rond.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This