Het regent, de spetters staan op de ramen. De kale boom aan het water gedraagt zich zoals de whomping willow (de beukwilg) uit Harry Potter. Zijn takken zwiepen alle kanten op. Code oranje is er voorspeld.

Ergens schuift een emmer over een balkon. De vliegtuigen naar Schiphol komen laag over. Om de paar minuten hoor je de motoren van een dalend vliegtuig, een naargeestig geluid. De beste landingsbaan om tegen de wind in te landen is vandaag over de stad, vandaar.

Met een rukwind in het water

Dat wordt vandaag dus geen wandeling in het bos. Ook is het uitkijken bij het losloopgebied langs het water. Draaiwinden hebben daar bij twee hoge gebouwen vrij spel. Wat ik zeker niet wil is dat mijn woefje van 15 kilo, die zo graag aan de rand van het water snuffelt, door een rukwind van de kade wordt geblazen. Om dan in het golvende water, door storm Doris, heel snel van de kant weg te drijven (of is dat wel een heel belachelijke gedachte?).

Dat stuk van de wandeling blijft hij vandaag toch maar aan de riem. Sterker nog, we lopen maar eens een compleet andere route. Wel uitkijken voor overvliegende dakpannen..

Pin It on Pinterest

Share This