De Nederlandse Tristan en Spaanse Belén zijn langeafstandfietsers. Samen fietsen ze overal ter wereld. Maar in 2018 neemt hun fietsavontuur een hele andere wending als ze in Tadzjikistan 2 puppy’s ontdekken. Ergens langs de kant van de weg, moederziel alleen. 

Langs de weg in Tadzjikistan

Het is Belén die 1 van de 2 puppy’s de weg ziet oversteken als ze op de Pamir Highway fietsen, door het Pamir gebergte in Tadzjikistan, Centraal Azië. Zo’n 100 kilometer verwijderd van de hoofdstad. Als ze stoppen ontdekken ze nog een puppy, die er minder goed aan toe is. Wat te doen? Daar hoeven ze niet over na te denken als blijkt dat het voorbijgangers niets doet. De puppy’s redden natuurlijk! Dus wordt de fietstocht afgebroken en voor de 2 hondjes alles op alles gezet. Wat een (honden)helden!

Liften naar Doesjanbe

Ze overnachten eerst nog met de puppy’s in de tent en de dag daarop proberen ze een lift te krijgen naar Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, op 100 kilometer afstand. Na een uur is er gelukkig een vrachtwagenchauffeur die ze samen met hondjes en fietsen meeneemt. De redding van Latte en Moka zoals de hondjes genoemd worden is nu écht begonnen.

Hoe dit verder gaat? Het leuke is dat er veel van dit avontuur van Tristan en Belén is gefilmd. Zo kun je letterlijk meeleven. Want er moet nog veel geregeld worden. Hoe het afloopt? Bekijk het in deze video:

Hoe gaat het nu met de honden?

Dit avontuur was in 2018. Je vraagt je misschien af hoe het nu met de honden is. Dat hebben we Tristan gevraagd en hij vertelt hoe het met Moka en Latte gaat.

Meer fietsavonturen

Meer weten over de fietsavonturen van Tristan en Belén? Je vindt er alles over op tristanbogaard.com. En ook hun boeken, en films. Waardoor je even helemaal mee gaat ‘op reis’.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This