Ben je helemaal in de kerstspirit of heb je sowieso behoefte aan een mooi verhaal? Dan hebben we er hier een paar mooie verhalen voor je, het lijken haast wel sprookjes.

Hoe Taz Danelle’s leven redde

Als hondenbaas weet je als geen ander dat je altijd op je harige woef kunt vertrouwen. En er zijn genoeg films waarin een hond een reddende rol speelt. Toch kan een hond ook in de échte wereld fantastische dingen voor je doen. En misschien zelfs je leven redden. Dit ontdekte ook de Amerikaanse Danelle Ballengee, een van werelds beste lange afstands sporters, in december 2006.

kerstwonder danelle ballangee

Tijdens een trainingsrondje in de woestijn ging het toen mis. Dat ze het heeft overleeft kun je met recht een kerstwonder noemen en dankt ze aan haar hond die bij haar was.
> Lees hoe Taz Danelle’s leven redde.

Drie zwerfhonden op de Camino de Santiago

Nog een mooi verhaal. Drie zwerfhonden op de route van de pelgrimstocht El Camino de Santiago kregen in 2019 een nieuwe baas. Ze werden geadopteerd door wandelaars uit Catalonië, Australië en Japan. Alle drie kregen ze de naam Camino (weg), maar dan in het Catalaans, Engelse en Japans: Cami, Way en Michi.

Michi werd in mei langs de Camino gevonden door Kimiko Uchii en Tamano Hayash. Of beter, hij vond hen. Toen zij de tocht vervolgden werd Michi tussentijds opgevangen door de Spaanse organisatie Apaca. De dames lieten geld achter voor goede verzorging. En toen duidelijk was dat Michi écht geen baas had, werd de adoptie in werking gezet. Op 29 december 2019 vloog Michi, samen met zijn Japanse baasje naar Osaka, om bij familie van Kimiko Uchii te gaan wonen. Eind goed, al goed.

> Op ‘Spanje Vandaag’ lees je het hele verhaal

Arthur vindt een thuis

Soms kom je online hele bijzondere verhalen tegen en dit is er eentje. Een sprookje bijna. Over een Zweeds sportteam dat tijdens een extreme race in Ecuador een zieke zwerfhond tegenkomt, die hen volgt tijdens de race.

Arthur vindt een thuis

‘A Dog’s remarkable journey to find a home’ is het verhaal over: een bijzondere klik, enorm doorzettingsvermogen, de band tussen mens en dier. Over de bijzondere manier waarop een hond in je leven kan komen. En een verhaal over heel veel liefde.

Bekijk de indrukwekkende video

De video begint met uitleg over de extreme sport adventure racing, daarna komt het verhaal over Arthur op gang. Als hondenmens vindt je deze video zeker de moeite waard.

> A Dog’s remarkable journey to find a home

Pin It on Pinterest

Share This