Plotseling kreeg ik via Facebook contact met Jutta de Wever uit België. Zij vangt honden uit onder meer Roemenië tijdelijk op, tot er een nieuwe baas is gevonden.

—————————————

Update van dit bericht!!!!

Een speld in een hooiberg, dat was het wat Oscar nodig had. En laat die nou gevonden zijn? Net voor de Pasen gaat Oscar naar een hele lieve familie met al een hond, rust en ruimte. Alles wat hij nodig heeft dus. Met nog een slagje om de arm. Hoewel ze al met elkaar hebben kennisgemaakt, moet het blijven klikken tussen huishond en Oscar. Maar daar gaat Oscar natuurlijk alles aan doen. Oscar gefeliciteerd met je ‘furever home’, het ga je goed!

—————————————

Een mooie oude meneer

De reden dat Jutta contact zocht is Oscar, die ze via Barking Romania een tijdelijk huis geeft. Een mooie oudere asielhond. Een meneer, met drie pootjes, die zo graag nog eens een eigen baas en thuis zou krijgen. En wat gun ik deze lieve knapperd nog een paar mooie jaren.

Wat is er bekend over Oscar:

Wat ik via de organisatie Barking Romania en Jutta de Wever over Oscar weet is dit: Oscar was de eerste 5 jaar van zijn leven waakhond bij een onaardige man. Daarna heeft hij in twee verschillende Roemeense asiels gezeten waar hij zo’n 5 jaar doorbracht. Hij is vrij schuchter en raakte bij een aanval van een andere hond in het eerste asiel een voorpoot kwijt (hij kan overigens prima met 3 poten lopen).

In februari 2018 keerde zijn lot eindelijk ten goede: Barking Romania vloog hem naar Schiphol waar zijn Belgische gastouder hem ophaalde. Daar heeft hij het heerlijk en is hij echt opgebloeid. Maar nu, een jaar later, heeft Oscar jammer genoeg nog niet die superbaas gevonden. En het is hoog tijd dat die zich meldt! Dus…

Oproep voor Oscar:

Wie kan Oscar nog een paar mooie jaren geven? Of kent iemand die daar geknipt voor is? Iemand die in een rustige omgeving woont, met tuin, aandacht, geduld én met al een rustige, evenwichtige hond die Oscar de steun kan geven die hij nodig heeft. Oscar was een angstige hond, maar hij is al zelfverzekerder geworden door liefdevolle aandacht en Bachbloesemtherapie. Maar Jutta verwacht dat op straat wandelen misschien wel nooit echt zijn ding zal zijn. Hij kan wel een paar uurtjes alleen blijven.

In het kort:

Oscar is een reu, gecastreerd
Leeftijd: ongeveer 11 jaar
Ras: kruising
Gewicht: zo’n 15 kg

Meer informatie over Oscar

Kijk voor meer informatie over Oscar op Barking Romania of op hun facebookpagina..

Je kunt Oscar nog beter leren kennen via Jutta’s facebookpagina over de avonturen van een pleeghond.

Jutta liet me verder weten:
‘Hij is dol op andere honden en katten zolang ze rustig zijn. Er moet reeds een stabiele, rustige soortgenoot aanwezig zijn in het huishouden waar hij geadopteerd wordt. Ook over de zindelijkheid mag er meer genuanceerd gesproken worden. Oscar is al lange tijd zindelijk, als hij op regelmatige basis naar buiten kan. Er moet wel rekening gehouden worden met een eventuele aanpassingsperiode (stress markeren) in de eerste dagen na adoptie.’

Heb je interesse?

Even voor de duidelijkheid: Woody&Co helpt graag mee Oscar onder de aandacht te brengen, want wat zou het mooi zijn dat er binnenkort een baas voor deze drievoeter is die hem een fijne tijd geeft. Maar ik ken Barking Romania en Jutta de Wever die dit fantastische werk doen niet. Heb je interesse of wil je meer weten over Oscar. Neem dan svp contact op met Jutta de Wever via de Facebookpagina ‘De avonturen van een pleeghond’.

En delen van dit bericht mag, graag zelfs!

Pin It on Pinterest

Share This