Wil je actief met je hond aan de slag? En weet je dat je ‘iets’ met z’n speurneus wilt doen, maar nog niet op welk vlak jouw hond z’n unieke talent heeft? Doe dan samen met je hond bij de Speurhonden Instructie School de SITO-toets (= Speurhonden Instructieschool Talenten Onderzoek).

Wat is de SITO-toets?

Door de SITO-toets, die een uur duurt en die bestaat uit meerdere onderdelen, wordt duidelijk waarvoor jouw hond, het meeste talent heeft. Is dat speuren, zoekwerk of juist sorteren? Heb je een speurhond in huis of juist een topper van een detectiehond? En hoe snel kan je hond leren?

Tijdens de test worden verschillende aspecten van de hondenneus behandeld. Ook komt de onderlinge verhouding tussen hond en baas aan bod. Elk testonderdeel bestaat uit specifieke oefeningen. Zo gaan hond en baas bij het speuren aan de slag met het volgen van korte spoortjes van menselijke geur. Alles bij elkaar wordt duidelijk voor welke discipline jouw speurneus, samen met jou, de meeste aanleg heeft.

Voor wie?

De test is geschikt voor iedereen die met zijn hond aan de slag wil met een bepaalde vorm van ‘neuswerk’. Het maakt niet uit of je een puppy of een hond op leeftijd hebt. Of dat je aan de slag wilt met een grote of kleine hond, een werkhond of juist je huishond.

De SITO-toets wordt 1-op-1 gegeven. Er is dus alle aandacht voor jou en je harige vriend.

Meer informatie

Wil je meer weten over de SITO-toets? Kijk hiervoor op de site van de Speurhonden Instructie School.

Pin It on Pinterest

Share This