24 vakjes met lekkers, om af te tellen

Kerst komt er met rasse schreden aan. En wil je daar de komende tijd naar toeleven, dan kan dat met een adventskalender. De meeste hebben 24 vakjes, waarachter iets leuks of lekkers is verstopt. Denk aan een snoepje, een spreuk of een foto. Elke dag mag er een ander luikje of vakje open met een verrassing van die dag. En zo tel je langzaam af tot Kerst.

In Duitsland en Engeland zie je de adventskalender veel, maar de laatste jaren in Nederland ook steeds meer. Je kunt zelfs voor je woef een adventskalender kopen.

DIY adventskalender

Maar wat is er leuker dan zelf een adventskalender te maken voor je hond? Zo ingewikkeld hoeft dat niet te zijn. We hebben een paar leuke voorbeelden voor je gevonden. In stappen, aangevuld met foto’s, wordt uitgelegd hoe je ze maakt.

Hout, knijpers en papieren zakjes

Een snel te maken adventskalender van bouwmarkt Karwei. Je hebt er alleen een houten plank, lijm, knijpers, een stift of stickers en papieren zakjes voor nodig. En natuurlijk lekkere brokjes als vulling voor de zakjes.

diy adventskalender van Karwei

Papieren zakjes, adventsstickers, touw, knijpers

Op het Duitse blog Little Blue Heart, vonden we deze leuke diy adventskalender, compleet met uitleg.

diy adventskalender van Little Blue Heart

Inpakpapier, schaar, toiletrollen, strikjes en touw

Op Lilies Diary een ander leuk Duits blog kwamen we deze kalender tegen. Geschikt voor honden met veel zelfbeheersing. Of hang het lijntje wat hoger. 🙂

diy adventskalender van Lilies Diary

Hondenkoekjes, rood-wit draad, krans, schaar

Nog een superleuk idee is de kerstkrans vol hondenkoekjes van Camilla Fabbri. Even de juiste spullen in huis halen en je hebt de krans zo gemaakt.

diy adventskalender van Camilla Fabbri

Om te kopen of te maken

Op theletteroom.com kwamen we deze hervulbare adventskalender tegen in de vorm van een bot tegen, die je kunt kopen (ze verkopen nog meer leuke kerstspullen voor je hond). Maar een beetje handige doe-het-zelver zou hem ook zelf kunnen maken.

Adventskalender via The Letteroom

Jingle bells, jingle bells, Jingle all the way…..

Succes en veel plezier!

Pin It on Pinterest

Share This