Je eigen hond doet het dagelijks, de downward facing dog. De wat? De downward facing dog, een yoga positie. Kijk maar eens als hij uit z’n mand stap en zich eens heerlijk uitrekt. En dat rekken en strekken heeft een functie, ook voor jou. Wil je ermee aan de slag? De gratis video’s van Yoga with Adriene zijn fantastisch, zeker met haar leuke Blue Heeler Benji in beeld.

Van anti naar fan

Gek genoeg word ik altijd een beetje anti als heel veel mensen iets leuk vinden. Zo is het ook met yoga. Al dat hippe gedoe met strakke pakjes, yogamatten en yogascholen die als paddenstoelen uit de grond springen.

Tot ik een half jaar geleden door een vriendin werd getipt over Yoga with Adriene. Naast een website heeft Adriene Mishler een superleuk youtoube-kanaal met zeker 500 filmpjes. Variërend van 10 minuten tot een uur en alles er tussenin. Het is allemaal lekker normaal. De yogajuf zelf is gestoken in een yogabroek en t-shirt. En de filmpjes worden geschoten in haar eigen huis. En de oefeningen zijn te doen (nee je hoeft niet op je hoofd te staan en ook niet als een dolle van de ene in de andere yogahouding te schieten).

Wat heb jij nodig?

Op het kanaal kun je ook zoeken op iets wat je op dat moment echt nodig hebt. Zoals ‘yoga for neck, shoulders & upper back’, of ‘yoga for stress’, ‘upper back love’(geweldig!) ‘yoga for equestrians’, yoga for beginners, ‘yoga for text neck’ en heel veel meer. En de uitleg in de filmpjes (in het Engels dat dan weer wel) is echt heel goed. Nou ja, je hoort het, ik ben fan.

En dat ik fan ben is niet zo gek, want het werkt echt! Je wordt er wat leniger van, je voelt meer energie door je lijf stromen, je bent meer ontspannen. En je hoeft er niet eens de deur voor uit, handig nu alles weer eens gesloten is. Laptop, tablet of mobiele telefoon op een handige plek neerzetten, wat gemakkelijks aantrekken, matje uitrollen (of een handdoek neerleggen) en aan de slag. Easy does it!

Dat haar Benji tijdens de online les altijd ergens rustig ligt te slapen, ik snap ‘m helemaal. Ook mijn Roefie wordt er lekker rustig van. Al moet ‘ie wel even kijken en snuffelen als ik op de grond de oefeningen doe. 😉

30 dagen challenge

Elk jaar begint Adriene met een 30 dagen challenge. Het gratis 30 dagen programma heet dit keer ‘Move’. En dat je misschien wat later instroomt, dat maakt helemaal niet uit. De challenges van voorgaande jaren staan trouwens ook op youtube.

Leuk om eens te proberen, naast al het wandelen met je hond? Alleen de downward facing dog is al de moeite waard. Op yogaonline.nl zeggen ze hierover namelijk: deze houding is effectief tegen hoofdpijn, slapeloosheid, sommige soorten rugpijn, stress en vermoeidheid. Ook werkt de Neerwaartse Hond opwekkend en geeft nieuwe energie. I tell you!

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This