Jaaaaah, jullie hond gaat mee kamperen. Hoe leuk is dat, op de camping met hond? Hou wel met een paar dingen rekening op het kampeerterrein zelf, zodat het een superleuke ervaring wordt. Fijne vakantie!

Plek op de camping

Probeer een lekker rustig plekje op de camping te krijgen, zonder teveel doorloop voor of achter je tent. Geef die wens als het kan bij het reserveren al aan. Zorg er ook voor dat er schaduw is. En voor het uitlaten buiten de camping, is het handig als je een beetje in de buurt van een van de uitgangen staat. Hoewel daar waarschijnlijk weer meer doorloop is.

Kampeerregels

Hou rekening met de regels die er zijn zodat het voor alle kampeerders leuk is.
In het algemeen:

  • hou je je hond aan de riem
  • is je hond geen vechtersbaas
  • veroorzaakt je hond geen overlast door geblaf
  • blijf je met hem uit de buurt van zwembad of speelplaatjes
  • laat je je hond buiten de camping uit
  • ruim je de poep op met poepzakjes

Om maar iets te noemen. 😊

Rondom de tent

Op de camping is je hond aan de lijn. Om hem toch wat ruimte rond de tent te geven zijn er verschillende opties. Je kunt een grondpen in de aarde draaien, waar je een lange(re) lijn aan vast maakt. Of gebruik twee van die grondpennen met een lijn hiertussen gespannen. Je kunt ook een stukje terrein afzetten rond de tent, met een zogenaamd schapennet. Dan kan je hond binnen deze omheining loslopen.

Schaduw bij de tent

Zorg ook voor genoeg schaduw en water bij de tent. Is er niet genoeg schaduw? Regel dat dan zelf. Met een zeildoek, parasol of strandtentje.

Afkoelen bij de tent

Is het tropisch warm op de camping? Gebruik een hondenzwembad en geef je hond wat extra verkoeling.

Overnachten op de camping

Slapen doet je hond in de tent. En heb je een soort Houdini bij je die onder het tentdoek doorpiept, neem dan een bench mee waar hij ’s nachts in kan. Zo struint hij ’s nachts niet fijn over de camping, omdat het eten van de buren zo lekker ruikt.

Fijne vakantie!

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This