Gaat je hond mee op vakantie? Leuk! Even wat tips voor een fijne reis, als jullie met de auto gaan.

Goede autorijder

Is je hond een goede autorijder? Hou daar rekening mee met je vakantiebestemming. Voor een hond die veel last heeft van wagenziekte is twee dagen rijden echt geen grap. Kies er dan voor om hem thuis te laten of zoek het dichter bij huis.

Onderweg

Vindt je hond autorijden helemaal prima, neem hem dan lekker mee. Onderweg stop je regelmatig. Voor wat beweging, uitlaten en drinken. Voor jezelf ook fijn, even een ‘break’. En natuurlijk hou je je hond aan de riem op die parkeerplaats langs de snelweg.

Let ook nog even hier op: Dogsincluded waarschuwt dat er op de parkeerplaatsen langs de weg rattenverdelgingsmiddelen kunnen liggen. In Frankrijk, Italië en Oostenrijk wordt veel gif gebruikt langs de wegen.

In de auto

Hoe blijft het tijdens de rit fijn voor je wollige maatje? Plaats auto zonneschermen op de ramen bij de achterbank en op de achterruit. Dat houdt het koeler. En gebruik als het flink warm is, een koelmatje waar je hond op kan liggen. Met zo’n koelmatje wordt de auto niet nat, het is niet ijskoud, maar geeft je hond wel verkoeling. Ook fijn als je verhitte hond na een zomerse wandeling (en eerst een slokje water) weer een stuk in de auto mee gaat. Een autodeken is ook handig om de bekleding schoon en haarvrij te houden. Maar als hondenbaas die de hond wel vaker in de auto meeneemt, heb je die misschien al. Net als een veiligheidsgordel voor je hond of bench voor in de auto.

Regels voor vervoer in andere landen

Wist je trouwens dat de regels voor het vervoer van een hond in de auto, per land kan verschillen? In Italië moeten meerdere honden achter een afscheiding worden vervoerd. En in Duitsland moet je hond officieel vast aan een veiligheidsriem. Verdiep je er even in voor vertrek.

Op de site van de ANWB vind je informatie per vakantieland. Onder het kopje ‘douaneregels’ vind je per land informatie over huisdieren en vervoer van je hond in de auto. Zo lees je op deze pagina van de ANWB alles over huisdieren en het vervoer van honden in Frankrijk.

Bon voyage, gute Reise, buen viaje, buon viaggio!

Pin It on Pinterest

Share This