Soms krijg je een onverwacht geschenk. Voor mij was dat het boek ‘Peggy & Me’ van Miranda Hart. Een lief cadeau van vrienden die fan zijn van Miranda Hart.

‘Miranda? Miranda wie?’ denk je misschien. Eerlijk is eerlijk, ik kende Miranda Hart niet toen ik aan het boek begon. Maar als hondenmens vind ik het altijd leuk om over (al dan niet beroemde) baasjes en hun hond te lezen. Wie wel eens naar de BBC kijkt kan haar kennen van haar komische sitcom Miranda. Voor wie geen idee heeft: ze is een bekende Engelse comédienne, actrice én schrijfster.

Put aside any doggy and come walkies with Peggy and me…

Waar gaat het over?
Het boek gaat dus over Miranda en Peggy, een mix tussen een Shih-Tzu en een Bichon Frise of zoals Miranda het noemt een ‘Shitty Frise’. Hoe dan ook: Door een speling van het lot kwam Peggy op precies het goede moment in het leven van Miranda, hoewel misschien niet het meest ideale moment. Fysiek en emotioneel gemangeld als ze is door de ziekte van pfeiffer en een verbroken relatie. Maar Peggy’s aanwezigheid is heel heilzaam. Peggy trekt Miranda het leven weer in en is erbij als Miranda met haar eigen sitcom doorbreekt als comédienne en actrice.

Of zoals Miranda het zelf zegt:
‘It wasn’t instant love. Getting a puppy when I was at a low ebb in my life wasn’t easy, but Peggy has been lovingly by side through some life-changing moments and I wouldn’t have coped without her. Most surprisingly she has taught me a huge amount, not how to get an old pie packet out of a bin and lick it (I could already do that), but real lessons about life and love and trust and friendship’

Ik moest er wel een beetje inkomen, in dit boek. Het was wat wennen aan de stijl, de humor (typische Miranda-geestigheidjes en woordspelingen), maar daarna was ik om. Heerlijk boek, met herkenbare (honden)situaties en ronduit geestig. Maar ook met een serieuze ondertoon.

Een vertaling is er (nog) niet, dus je moet er wel zin in hebben dit boek in het Engels te lezen.

Titel: Peggy & Me
Door: Miranda Hart
Taal: Engels

Wil je dit boek lezen?

Je kunt Peggy & Me hier bestellen.

Bekijk Peggy

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden naar Peggy (en Miranda)? Bekijk dan dit TV-interview:
[youtube width=”600″ height=”350″ video_id=”mfHiKz4GFm0″]

Pin It on Pinterest

Share This