Wil je je hond nog beter begrijpen en met hem communiceren? Dan is dit boek echt iets voor jou. Turid Rugaas, een bekende Noorse hondentrainster deed onderzoek naar de oersignalen die honden gebruiken en waar ze op reageren. Ze geeft wereldwijd lezingen over dit onderwerp en schreef er dit boek over.

Onze honden tonen, net als wolven, conflictmijdend gedrag. Maar deze subtiele signalen zien we meestal niet en dat is jammer, want we kunnen ze gebruiken om beter met onze hond te communiceren en een hechtere band op te bouwen.

Turid Rugaas bespreekt in dit boek de belangrijkste kalmerende signalen die honden gebruiken, aan de hand van verhalen uit haar praktijk als hondentrainster. De voorbeelden worden aangevuld met foto’s van situaties waarin honden deze signalen gebruiken zodat je ook ziet hoe dat er uit ziet.

Observeer je hond

Na het lezen van het boek heb je echt zin om met het geleerde aan de slag te gaan en jouw en andere honden in hun gedrag te observeren.

Welke signalen gebruiken ze en wanneer? Is je hond gestrest, boos of bang? En is je hond echt nog slaperig als hij net z’n mand uitstapt om met jou te gaan wandelen? Of is dat gapen een kalmerend signaal omdat hij opgewonden is dat jullie naar buiten gaan?

Gebruik het zelf

Het mooie is dat je deze kalmerende signalen zelf ook kunt gebruiken in het contact met je hond. Gaap bijvoorbeeld maar eens naar hem als hij onzeker, angstig of gestrest is. Dit heeft een kalmerend effect op hem.

Je kunt de signalen natuurlijk ook naar andere honden toe gebruiken en kijk wat het doet. Zoals bij die overenthousiaste hond die graag tegen je opspringt.

De hele dag door

Wist je dat je hond de hele dag door deze kalmerende signalen naar je uitzendt? Hoogste tijd om deze signalen te leren ‘lezen’.

Wil je dit boek lezen?

Je kunt Kalmerende signalen, in gesprek met je hond hier bestellen.

Pin It on Pinterest

Share This