De Engelse freelance journalist Kate Spicer woont samen met vriend Charlie in Londen en vindt het leven niet altijd makkelijk. Hierdoor is de hang naar drugs groot, te groot. Tot Wolfy in haar leven komt.

In het waargebeurde Hond Vermist, komt Kate Spicer, een bekende Britste journalist van middelbare leeftijd, na een nacht vol drugs bij zonopkomst down thuis. ‘Nooit meer, ik wil nooit meer drugs gebruiken,’ denkt ze. Het is ook de dag dat ze kennis Keith toevallig met zijn hond tegenkomt. Tijdens het uitlaten van Castor praten ze over hoe het is om in Londen een hond te hebben, iets wat haar familie haar altijd uit het hoofd heeft gepraat. ‘Ik vind dat we een hond moeten nemen,’ zegt ze als Charlie die avond thuiskomt.

Van huisdierverlof tot sapbar

En zo komt Wolfy, de pluizige Lurcher die ze adopteren, in Notting Hill te wonen. Al snel vormen Kate en Wolfy een hechte twee-eenheid. Ze neemt ‘huisdierverlof’ als hij net bij hen woont, ze ontdekken samen uitlaatgebieden, maken nieuwe vrienden, Wolfy gaat mee naar koffietent, restaurant en sapbar en ligt tijdens haar schrijfwerk in zijn holletje onder haar kersenhouten bureau. Komt de verleiding van drugs op, dan is de gedachte aan haar hond thuis, de reden dat ze anders besluit.

We gaan samen in de zon zitten en kijken uit over het water. Wolfy ligt onder het bankje en legt zijn kin op zijn gekruiste poten. Dit is geluk. Dít is het.

Een nachtmerrie

Maar dan gebeurt het verschrikkelijke. Tijdens een logeerpartij van Wolfy, ontsnapt de hond tijdens een onbewaakt moment. Waarna er in Londen, met ruim 8 miljoen inwoners, geen spoor van hem te vinden is. In alle staten gaat Kate aan de slag om hem te vinden, met hulp van Charlie, haar broer, bloggers, nachtelijke joggers, helderzienden en beroemdheden. Heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees.

Leesvoer?

In de eerste 26 pagina’s komt er nog geen hond voor in dit verhaal. En – eerlijk is eerlijk – het duurde even voordat het boek me greep. Het is Spicer’s verhaal die worstelt, met haar leven en relaties. Die zich vaak minderwaardig voelt. Ten opzichte van familie, collega’s en succesvolle en rijke vrienden en vriendinnen die ogenschijnlijk alles beter voor elkaar hebben. Maar vanaf het moment dat Wolfy ten tonele verscheen had het me als hondenmens te pakken. Een vat vol herkenning. Het is een boek, zoals de opdracht voorin het boek zegt ‘Voor iedereen die weet hoe sterk de liefde voor en van een hond kan zijn.’ Oftewel ‘It had me at Woof’.

Titel: Hond Vermist
Door: Kate Spicer

Wil je dit boek lezen?

Je kunt Hond Vermist hier bestellen.

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This